Naše myčky pro vaši domácnost

Jak vybrat myčku na nádobí?

Myčka na nádobí Beko

Svého času byla myčkapouze ve vybraných domácnostech. Ne každý si ji mohl dovolit, ne každý v ní viděl návratnost investice a úsporu vody, časua energií. Ty doby jsou ale pryč a dnes už se myčka na nádobí do nových kuchyní instaluje skoro automaticky. Samozřejmě pokud v ní je dostatečný prostor. Ptáte se, jak vybrat myčku, aby co nejlépe vyhovovala vám a vaší domácnosti? Vzhledem k tomu, že je myčka na nádobí větší investice, musíte si důkladně promyslet, kolik nádobí denně umyjete, kolik členů v domácnosti máte, jaký prostor v kuchyni ji můžete obětovat atd. Rozhodli jsme se sepsat pár rad a informací, které by vám při výběru té správné myčky mohly pomoci.

Proces mytí nádobí

Proces mytí nádobí se skládá ze 4 fází. V první fázi, oplachování, zbavuje myčka nádobí hrubých nečistot. Poté dochází k ohřevu vody. Jakmile je voda ohřátá na požadovanou teplotu, začne proces mytí mastnotya ostatních nečistot za pomocí mycích prostředků.

Teploty mytí ve druhé fázi:

40°C – ideální teplota pro mytí nádobí ihned po jídle

50°C – nejvyužívanější teplota, pokud myčku naplníme do 1-2 dní

60-65°C – pokud je nádobí více znečištěné a zasychá po dobu 3 dní

70°C – pokud jsou nečistoty na nádobí déle než pět dní

Ve třetí fázi myčka oplachuje mycí prostředek, a to hned dvakrát. Nemusíte se tedy bát, že na nádobí zůstane mycí prostředek a nádobí tak zůstane čisté a lesklé díky dávce leštidla, které se doplňuje do speciální zabudované nádobky. Mezi základní mycí prostředky patří tablety do myčkynebo mycí prášek. Čtvrtá fáze sušení začíná ihned po odčerpání vody. Nádobí je pak suché a nemusíte ho po vyndání utírat.

Typy myček, které v Okay prodáváme

Myčka na nádobí Bosch

Myčky se dělí do dvou základních kategoriívolně stojící a vestavěné. Občas můžete natrefit i na malé stolní, ty ovšem zastupují na trhu s myčkami minimální podíl. U vestavnýcha volně stojících myčeksi můžete vybrat ze dvou šířek (60 cm/45 cm). Pro jednotlivce a páry si bohatě vystačíte s menší myčkou. Mytí nezaplněné myčky je totiž neekonomické a provoz by vás tak vyšel draho. Stolní myčku můžete umístit kamkoliv, kde na ní je prostor. Uvítáte ji například na chalupě, v kancelářích a v menšíchkuchyních, kde se s myčkou od začátku nepočítalo. Naopak s vestavěnou myčkoumusíte počítat už při plánování kuchyně. Velkou výhodou jsou dvířka v dekoru kuchyně, takže ji na první pohled nepoznáte a krásně do kuchyně zapadne.

Spotřeba energie a hlučnost myčky

Pokud máte myčku ve stejné místnosti, kde pobýváte přes den, může vás její provoz rušit. Hlučnost spotřebiče se běžně pohybuje v rozmezí 30-50 dB. Pokud by vám její hluk měl vadit, sáhněte po tišším modelu nebo si pořiďte myčku s funkcí odložený start, díky kterému vám myčka nádobí umyje v noci, nebo když jste v práci. Dalším důležitým faktorem je energetická náročnost myčky. Každá má na sobě nalepený energetický štítek, který obsahuje důležité údaje, jako jsou hlučnost, třída účinnosti sušení, kapacita myčkya odhadovaná roční spotřeba vodya elektrické energie.

Okay doporučuje!

Na Okaysi můžete vybrat hned z několika desítek spotřebičů. Mezi naše tipy patří zákazníky ověřená volně stojící myčka Beko energetickétřídy A+++ a s chytrou funkcí Fast, která až třikrát zkrátí dobu cyklu. Z těch vestavěných doporučujeme myčku Bosch, která vyniká velmi nízkou spotřebou vodyna cyklus (6,5 l) a také tichým provozem. K dispozici jsou také dvě speciální funkce - VarioSpeed Plus(zkrácení doby sušení až o 66 %) a extra sušení. Zajímavá je rovněž funkce InfoLight– červené světlo promítané na podlahu, které informuje, zda je myčka v provozu nebo už ukončila mytí. Pro náročné uživatele tu máme myčku AEGs unikátním systémem ComfortLift®, který umožňuje nadzvednutí spodního koše myčky. Díky němu se při manipulaci s ním nemusíte ohýbat. A překvapí vás určitě ve více ohledech, přesvědčte se sami.

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.