Tyčové vysavače vyženou nepořádek z každé domácnosti

Jak vybrat ten vhodný tyčový vysavač?

Přemýšlíte, že si pořídíte nový vysavač? Nechce se vám už ale zápasit s hadicí a neustále se zohýbat? Vložte důvěru do kvalitních a promyšlených tyčových vysavačů. Unás máte nejlepší výběr.

Tyčový vysavač Hoover Rhapsody

Tyčový vysavač je vhodnou alternativou ke klasickému vysavači, kdy jsou všechny jeho části umístěny v jednom celistvém těle. Jsou vhodné především do menších domácností, avšak pokud se rozhodnete pro lepší model, dokáže obstarat i větší byt.

V dnešní době můžete vybírat z různých modelů a typů tyčových vysavačů. Spousta hospodyněk jistě ocení třeba tyčový vysavač s mopem nebo tyčovýa ruční vysavačv jednom.Proč si vybrat zrovna tyčový vysavač?

Velkou výhodou těchto vysavačů je snadná manipulace. Dražší modely nemají problém ani s vysáváním tekutin. Jsou vhodné nejen na podlahu, ale například i na linku. A každá paní domácnosti ví, jaký umí být linka nepřítel. Pokud máte domácí mazlíčky nebo děti, tak je pro vás tyčový vysavač pomocníkem k nezaplacení. Postupně začíná být čím dál více populární a postupně nahrazuje vysavače klasické.

Přednosti tyčových vysavačů

Tyčový vysavač je vlastně takovým kompromisem mezi malým ručním vysavačem a klasickým vysavačem a má následující výhody:

  • Nižší hmotnost oproti klasickým vysavačům
  • Výborná skladnost (lze jej jednoduše zavěsit)
  • Snadná ovladatelnost a manipulace
  • Poměr cena/kvalita
  • Snadnější a pohodlnější ovládání, a to i při dostatečném výkonu

Sáčkový či bezsáčkový vysavač?

Stejně tak jako u klasických vysavačů, i u tyčového si můžeme vybrat z těchto dvou variant. Po úklidu s bezsáčkovým vysavačem musíme pokaždé vyprázdnit nádobu na nečistoty a prach, zatímco u vysavače sáčkového stačí vždy jen naplněný sáček vyměnit. Nenechte se ale zmást, jednoduché je to i v druhém případě. U bezsáčkových se nádoba na nečistoty umisťuje přímo pod hlavici, což znamená, že se s ní velmi snadno manipuluje.

Typy napájení

Tyčový vysavač Bosch

U tyčových vysavačů máme na výběr ze dvou typů napájení, kterými jsou: modely napájené ze sítě a modely na baterii. Který typ upřednostníte, byste si měli ujasnit hned na začátku. Obě varianty mají své výhody.

Tyčové vysavače síťové (připojeny kabelem v zásuvce)

Hlavní výhodou je neomezenádoba provozu, většinou mají i vyšší výkon, avšak při práci jsou omezeny kabelem. Proto je při výběru vhodné si dát pozor na délku přívodního kabelu.

Tyčové vysavače na baterii (akumulátorové tyčové vysavače)

Obrovskou výhodou modelů této varianty je, že se můžete s vysavačem pohybovat dle vaší potřeby bez omezení. Avšak délka jejich provozu je omezena kapacitou baterie a díky menšímu zásobování energií velmi často ztrácí část svého výkonu. Ovšem k výběru jsou i takové, které jsou svou výkonností srovnatelné

i s kabelovými vysavači.

Typy baterie

Tyčové vysavače mají 2 druhy baterií.

  • Baterie Ni-Mh – zastaralejší typ baterie, které však dnes pořídíte za výhodnou cenu. Tyto baterie se doporučuje stoprocentně vybít.
  • Baterie Li-ion – modernější technologie a je nejpoužívanější. U modelů s tímto druhem baterie je naopak žádoucí baterii zcela nevybíjet.

Doba provozu anebo jak dlouho vydrží uklízet?

Provozní doba se u jednotlivých modelů s akumulátorem liší. Začíná na 15-20 minutách, normální obvyklá doba je zhruba 30-40 minut, ale najdeme i vysavače, které dokáží pracovat 50-95 minut na jedno nabití. Paní domácnosti, které rády uklízí, jistě ocení vysavače s nejdelší dobou provozu. Rozdílná je také doba nabíjení. Pohybuje se v rozmezí od 60 minutdo 12 hodin.

Výkon

Výkon je vždy nejdůležitějším parametrem při výběru vysavače a je u každého přístroje uveden na krabici. Pro náročnější hospodyňky, které si potrpí na dokonalé provedení práce jejich tyčovým vysavačem, se dostatečný sací výkon pohybuje v rozmezí od 1000do 1500 W. Takových výkonných pomocníků u nás v Okaynajdete pěknou řádku, tak neváhejte s výběrem.

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.