Elektrické stolní grily jsou praktickým nástrojem pro tepelnou úpravu mas, sýrů či zeleniny. Lze je používat celoročně a užít si tak třeba doma a bez kouře atmosféru zahradní párty s voňavými steaky.
PokračovatS roustoucí venkovní teplotou roste zároveň obliba a využívání grilů. Se současnou nabídkou grilů už však nemusíme být závislí na rozmarech počasí.
Pro zahradní použití jsou určeny velké plynové grily. Připravíte na nich najednou opravdu velké množství jídla, grilovací plocha je většinou rozdělena na menší topné zóny s vlastní regulací a často je doplněna varnou či ohřívací plochou. Na zahradě využijeme také stojanové elektrické grily. K jejich provozu nepotřebujete uhlí ani podpalovače, jídlo je tak připraveno daleko zdravěji a není vysušené. Stojany bývají odnímatelné, v případě potřeby gril snadno přenesete a v klidu využijete i doma.
Skupina elektrických grilů nabízí nespočet možností pro venkovní i domácí grilování. Velmi oblíbené jsou kontaktní grily, které připraví maso (a například i sendviče) velmi rychle, důkladně a se zachováním šťavnatosti a výborné chuti. Klasický rošt nahrazuje teflonový povrch. Pro přípravu výtečných, šťavnatých a hlavně zdravých jídel jsou ideální raclette grily. Ty nabízí více grilovací plochy s různými povrchy. Kromě nepřilnavého teflonu a litiny je k dispozici také keramická deska a deska z lávového kamene. Některé modely nabízí kombinaci více povrchů. Tyto grily zvládnou přípravu masa, ryb, zeleniny, ale také například palačinek.