Jak vybrat tu správnou vestavnou troubu?

Vestavná trouba AmicaVestavená trouba není součástí sporáku a je vestavená v kuchyni jako skříňka a v posledních letech jsou stále více využívanější. Mezi nejlepší a nejoblíbenější výrobce, které na Okay prodáváme patří např. Mora, AEGči BEKO.

Výhody vestavné trouby

Funkční a elegantní doplněk kuchyně

Díky konstrukci můžeme troubu umístit do jakékoli výšky a přizpůsobit si ji svým potřebám

Možnost kombinovat s jakoukoli varnou deskou, sklokeramickou, indukční, plynovou apod.

Zabírá menší plochu

Vybavení

Vestavené trouby mají stejné funkce, jako trouby klasické. U dražších modelů je součástí i pyrolytické čištění, které troubu čistí vysokou teplotou, kdy se všechny nečistoty spálí a rozpadnou. Pak už stačí jen vymést a máte hotovo.

Nejoblíbenějším designem je v nerezprovedení, který je odolný vůči poškrábání, snadný na údržbu a zároveň vypadá stylově.

Velmi užitečné jsou také tlačítková ovládání a elektronické displeje.

Funkce a vlastnosti

Mezi hlavní vlastnosti, které by měla kvalitní trouba splňovat patří tzv. funkce horko/vzduchu. Tyhle trouby zajistí dobré proudění horkého vzduchu, což zlepšuje lepší tepelnou úpravu pokrmu.

Z hlediska stavby musí být trouba z nerezu prosklená, aby se mohlo lépe sledovat pečení a v případě problému rychleji zareagovat.

Kvalitnější modely mají například často zabudovány hodinys časovačemnebo funkci grilua lépe se čistí.

Horkovzdušná troubaVestavná trouba Gorenje

Za použití horkého vzduchu zajistí lepší přípravu jídla. Pokud má ve vybavení kruhové topné těleso, dokáže udržet stejnoměrnou teplotu v celém prostoru trouby.

Levnějším řešením, avšak s dopadem na udržení teploty a rychlosti je horkovzdušná troubas ventilátorem.

Elektrická pečící trouba

Je oblíbenějším typem než např. plynová trouba, protože se nemusí řešit přípojka na plyn. Poskytuje různé funkce na rozdíl od ostatních typů. Do menších kuchyní se hodí tzv. mini trouba.

Parní trouba

Při přípravě je využita horká páras horním ohřevem. Nazývaná též jako multifunkční trouba. Řadí se mezi oblíbence u lidí, co jí zdravě, protože neničí vitamíny a jiné tělu prospěšné látky.

Mezi praktické vychytávky patří výsuvné kolejničky, chlazení dveří, sklopný gril, turbo-ventilátor, samočištění vnitřní stěny a další.

Energetická třída

Je považována za jeden z nejdůležitějších hledisek při výběru a také se není čemu divit, jelikož elektrické trouby jsou považovány za největší spotřebitele energie v domácnosti.

Chcete ušetřit na energii? Jestli ano, tak rozhodně nekupujte elektrickou troubu, která má horší energetickou třídu než A. Modely při objemu nad 60l nemá smysl vybírat s menší třídou než A+.

Nižší energetické třídy jsou vhodné opravdu jen pro občasné pečení, nikoli pro použití běžné.

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.