Podzimní úklid garáže a zahrady

Velký úklid se nemusí dělat pouze na Vánoce a na jaře. Dnes čím dál častěji provádí sezónní úklid na podzim většina Čechů. Nejde jen o zahradu, pořádnou očistou by měla projít i garáž a celá domácnost. Důležité je zazimovat zahradní dřevěný nábytek, uklidit grily i nářadí. Doma je naopak potřeba vyčistit kromě komínu i klimatizaci. Dále pak provést třeba revizi domácích spotřebičů a v dnešní době zvážit i výměnu za úspornější model. Proč se do úklidu pustit a co k tomu použít vám prozradíme v našem článku.

Víceúčelový vysavač Gorenje

Víceúčelové vysavače vám umožní odstranit nečistoty na těžko přístupných místech.

OKAY Tip: Prohlédněte si nabídku malých spotřebičů, které jsou momentálně v akci.

Čistič bot Clatronic

Ušetřete si práci před Vánoci

Odpovězte si upřímně, kdo z vás si v létě mezi opalováním, dovolenou a akcemi s přáteli, našel čas na důkladný úklid? Asi málokdo z nás byl tak poctivý. Ještě s myšlenkou, že na Vánoce bude mít plné ruce práce s jinými činnostmi. Právě podzimní měsíce jsou na to ideální. Není ani přehnané teplo, většinou je sychravo, tudíž vás počasí neláká tolik si užívat venkovních radovánek.  Už nyní tak vytáhněte čistič na boty, který využijete nejen na podzim, ale i v zimě, či si připravte čím dál oblíbenější víceúčelové vysavače, které si poradí jak s nečistotami v domácnosti, tak garáži nebo dílně.

Na podzim i na zimu je ideální pomocník na úklid i čistič bot.

Zahrada, listí a gril

I když je popadané barevné listí pastva pro oči, není pro vaši zahradu příliš žádoucí. Pokud si z něj nebudete vyrábět dekorace, je nejlepší jej pravidelně uklízet, aby se pod nimi nevytvořila plíseň, která škodí trávníku. Na shrabání listí lze použít hrábě, vysavače anebo fukary na listí. Pořídit si můžete třeba takový fukar na listí, se kterým kromě popadaného listí jednoduše uklidíte nečistoty i v garáži. Nezapomeňte také na zahradě kromě úklidu listí, ostříhat živý plot, pořádně pokosit trávník, zrýt záhony a kompostovat. Zahradní gril vyčistěte a uschovejte

Fukar na listí Kärcher

Trápí vás spadané listí a chcete se ho jednoduše a rychle zbavit? Pak si pořiďte fukar na listí se kterým, kromě popadaného listí, jednoduše uklidíte nečistoty třeba i v garáži.

Připravte garáž na zimu

Kromě sklepa slouží k tradičnímu skladování věcí garáž. Pokud už kvůli množství věcí parkujete venku, je zřejmě na čase jednat. Proveďte důkladný úklid, vše vysajte a urovnejte do regálů nebo poliček. Na menší předměty typu šroubky, hřebíky a drobné nářadí si pořiďte boxy. Důležitá je u regálů nosnost. Zároveň také myslete na bezpečnost a pomocí různých příchytných a kotevních sad je připevněte ke zdi.

OKAY Tip: V našem článku vám poradíme jak v 11 krocích efektivně ušetřit na energiích.

Ošetření a úklid zahradního nábytku

Nesmíte zapomenout se patřičně postarat o zahradní nábytek. Nejlepší a nejjednodušší bude zahradní nábytek očistit, ošetřit a následně uklidit někam, kde mu nebude vadit ani sníh a mráz. Plastový nábytek stačí pouze omýt saponátovou vodu.

Úklid do hloubky i u vás doma

Udělejte si pořádek i ve financích. Vzhledem k aktuální situaci a nutnosti šetřit, se pokuste přejít na úsporná a jednoduchá řešení. Kromě úklidu šatníku či domácnosti jako takové, se zaměřte na elektrospotřebiče. Zvažte jejich výměnu za úspornější modely – ušetřit vám pomohou úsporné lednice, pračky i sušičky. Zvažte i výměnu u světel za LED žárovky. LED žárovky spotřebují až 7x méně energie než běžné žárovky. Pro lepší přehled si sežeňte i termostat, díky kterému si přesně nastavíte teplotu dle vašeho přání – přes den a v noci nižší, večer vyšší. Moderní termostat můžete navíc ovládat na dálku svým smartphonem.

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.