Jak z hloupé televize udělat chytrou

Máte sice novou a kvalitní, ale ne zrovna smart televizi? A chtěli byste si užívat množství aplikací a praktických funkcí, kterými moderní smart TV disponují? Máme dobrou zprávu, protože tohle přání je splnitelné. Na scénu totiž nastupují multimediální centra neboli Smart TV boxy. Co to je? A jaké je kouzlo proměny normální televize na chytrou, se dozvíte v našem článku.

Televize v obýváku

Nechcete hned kupovat nový televizor, protože vám ten starý zkrátka pasuje? Nemusíte, máme pro vás řešení.

OKAY Tip: Prohlédněte si nabídku televizorů, které jsou momentálně v akci.

Multimediální centrum TESLA

Co je smart televize

Smart TV se stejnojmennými funkcemi se liší od „nesmart“ přítomností operačnímu systému, který známe například z mobilních telefonů. Díky nim si můžete pomocí jednoduchého instalování aplikací vytvořit program ve vaší TV přesně podle sebe. Vy si tedy určíte, co a kdy chce sledovat. Mezi oblíbené aplikace v televizi patří například Netflix, HBO GO, YouTube, Twich a mnoho dalších.

Jak z hloupé udělat chytrou televizi?

Je samozřejmě jasné, že z televize, kterou máte 20 let na chatě, neuděláte nejmodernější mašinu. Televize musí obsahovat HDMI port. Ten je klíčový. Pokud má vaše televize HDMI port, můžete se vrhnout na přeměnu. Multimediální centrum pak připojíte k televizi podobně jako DVD přehrávač. Vše funguje rychle a jednoduše. Samozřejmostí je i bezproblémové připojení na Wi-Fi.

Multimediální centrum

Co je to multimediální centrum? Tato ‚‚vychytávka“ vznikla s cílem přehrávání filmů a hudby v televizorech bez DLNA a USB portů. Pokrok se však řítil kupředu a tato vlastnost přestala stačit. Najednou se začaly objevovat televize s operačními systémy, díky němuž mohli uživatelé surfovat na internetu, sledovat videa na YouTube nebo si užívat jiné aplikace.

V dnešní době už multimediální centra nabízí vyšší funkce, jako je možnost připojení fotoaparátu nebo kamery, či sdílená obrazovky mobilu a přehrávání fotek či videí přímo ze smartphonu.

Multimediální centrum Strong

Multimediální centrum je to, co vám udělá z obyčejné televize smart zařízení.

OKAY Tip: Operační systém Android TV, který využívá řada chytrých televizí se dočkal svého výkonnějšího nástupce. Více se dozvíte v našem článku.

Typy multimediálních center

Existují dva typy multimediálních center - s HDD a bez HDD. První zmíněná varianta je levnější a přehrává vám obsah z externích zdrojů (externí disk nebo fleshka). Multimediální centrum s HDD vám nabídně další skvělou věc, pokud si pořídíte multimediální centrum s nahráváním, už se vám neuteče váš oblíbený TV program, všechny díly vaší oblíbené reality show se uloží právě na HDD multimediálního centra.

Jak na instalaci

Jak už bylo zmíněno, instalace je velmi jednoduchá. Stačí mít televizi s HDMI. Jednoduše zapojíte a pak už jen navolíte jazyk a připojit zařízení k internetu. Nezapomeňte ještě spárovat svůj účet z důvodu správné synchronizace údajů. Tak a teď už se běžte bavit!

Objevte kouzlo Chromecast

Google Chromecast je zařízení, které vám umožní streamovat multimediální obsah z displeje chytrého telefonu, tabletu nebo notebooku například obrazovku televize. Podobným principem jej připojíte k televizi pomocí HDMI, a jako mávnutím kouzelného proutku máte plnohodnotnou Google TV k dispozici.

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.