Ložnicový trend: čalouněná postel

Čalouněnou postelpoznáte na první pohled. Kromě toho, že je opatřena čelem, jež slouží pro pohodlnější sezení nebo polosed, je celá její konstrukce čalouněná. Rám postele obvykle není z masivu ani kovu. Tvoří ho pevný a odolný materiál, jenž je vyztužen měkkým materiálem. Dalším charakteristickým rysem je zvýšená ložná plocha, takže se z postele dobře vstává nejen zdravým jedincům, ale také seniorům.

 

 

Proč musí být čalouněná postel součástí vaší ložnice

Jak jsme již napsali výše, postel je charakteristická vysoko položenou ložnou plochou, která usnadňuje nejen vstávání, ale také uléhání. Často se může jednat o postel typu boxspring, která se velké oblibě těší zejména v hotelových pokojích. Vysoce oblibené pro svou praktičnost jsou i čalouněné postele s úložným prostorem, které umožňují odložit všechno vaše nepotřebné nebo sezónní vybavení.​


Postel Boxspring Frederic 180x200

Tyto vyvýšené postele jsou dostupné v obdélníkovém provedení, ale k dostání jsou také v atypických tvarech. Výjimkou není jednolůžková realizace postele. Rám se obvykle zhotovuje z dřevotřísky, která se však od klasické postele liší tím, že je robustnější. Větší množství materiálu se podepisuje na větší hmotnosti postele, která je díky tomu stabilní a nabízí dostatečnou nosnost.

Aby nebyl rám luxusních postelí tvrdý, vyplňuje se vycpávkovým materiálem, který se následně potáhne vybranou textilií. Díky této úpravě je rám měkký, a tak nehrozí, že byste se o něj mohli uhodit nebo zranit. Materiál vycpávek je obyčejně stejný jako ten, který se používá pro výrobu kvalitních matrací. Díky tomu je polstrování odolné a tvarově stálé. Na čalounění jsou kladeny vysoké požadavky, proto se můžete spolehnout na odolnost proti otěru nebo proleženinám.

Dvoulůžkové postele se velké oblibě těší také kvůli své multifunkčnosti, nabízí totiž i úložný prostor. V případě pokud hledáte postele s úložným prostorem, najdete je v průhledném členění zde!

 

Rošt a matrace pro zdravý spánek

 

Nabídka čalouněných postelína našem e-shopu nebo na kamenných prodejnách zahrnuje kompletní provedení včetně matrace a roštu. Zvolit si však můžete jen rám a vhodný rošt s matrací si vybrat individuálně podle vašich osobních preferencí. Vyjímatelná matrace se snadněji udržuje. Rošt je možné pořídit v polohovací nebo pevné variantě. Pokud budete chtít využívat úložný prostor, měli byste sáhnout po roštu výklopném.

Matrace Hypnos 90x200
Matrace Artemis 90x200

Bohatá je i nabídka rozměrů postelí. Za standardní se považuje čalouněná postel o rozměrech 180x200 nebo 160x200, vybírat však můžete i z jiných velikostí. K dostání jsou rozměry 140x200, 120x200, 90x200 a mnoho dalších.

 

Čalouněné postele a jejich výhody

Proč by tento typ postele neměl chybět u vás doma? Zjistěte její výhody!

  • Vysoko položená ložná plocha usnadňuje vstávání i uléhání, také zabraňuje vdechování prachu a bakterií držících se na podlaze.
  • Čelo postele umocňuje komfort odpočinku.
  • Měkké celočalounění je bezpečné, příjemné a navíc dobře vypadá.
  • Je dostupná v bohaté nabídce rozměrů a pestré barevné škále.
  • Do úložného prostoru se vejdou všechny věci, které by ve skříni zabíraly zbytečně moc místa.

Naše nabídka na www.okay.cz zahrnuje bohatý výběr čalouněných postelí v různých barvách. Zvolit si můžete také typ čalounění. Na výběr máte látkové varianty, ekokůže nebo můžete sáhnout po oblíbené kombinaci látky a ekokůže. Na vlastní oči si postel můžete prohlédnout a také vyzkoušet v kamenné prodejně označené logem OKAY elektro&sofa. K dispozici vám bude tým specialistů, kteří rádi odpoví na každou vaši otázku.

Čalouněná postel Mary
Čalouněná postel Mary 180x200

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.