Huawei P10 lite recenze

Úvod

Řada P čínského výrobce Huawei patří mezi top smartphony na trhu a patří do ni hned několik modelů. Kromě toho základního nám výrobce většinou nadělí i zvětšenou variantu „Plus“, a naopak menší (spíše méně vybavenou, avšak cenově dostupnější) variantu Lite. Jinak tomu není ani letos, kdy rodinu modelů P10 rozšířil model Lite. My jsme se mu rozhodli podívat blíže na zoubek.

Obsah balení

V poměrně kompaktní barevné krabičce nalezneme kromě samotného telefonu také nabíjecí adaptér s podporou rychlého nabíjení, kabel typu microUSB (škoda absence UBS-C!) a pecková drátová sluchátka s mikrofonem. K instalaci SIM karty pomůže přibalená jehla. Telefon podporuje funkci Dual SIM, avšak pokud budete potřebovat použít paměťovou kartu, s jednou SIM kartou se budete muset rozloučit.

Design

Samotný design vychází z většího modelu P10 a musíme uznat, že je skutečně velmi povedený. Telefon je subjektivně po designové stránce o pořádný kus dál, než například loňský P9 lite. Hrany jsou zaobleny, díky čemu se zařízení perfektně drží v ruce a neklouže i přes použití skla na zadní straně. Rámečky jsou naopak z kovu. Díky tomu telefon jako celek působí velmi elegantně.

Vestavěný 5,2“ displej nabízí ostré Full HD rozlišení a technologii IPS, tedy skvělé podání barev a velmi dobrou čitelnost i na přímém slunečním světle.

Hardware

Huawei P10 lite je vyladěný nejen na povrchu. Také vevnitř telefonu nalezneme poctivý hardware, který vystačí bez problémů na běžné každodenní používání, ale také si díky němu zahrajete i spoustu oblíbených her. Základem výkonu je osmijádrový čipset Kirin 658 vlastní výroby rozdělený na dvojici čtyřjádrových procesorů, jeden s taktem 2,1 GHz a druhý 1,7 GHz.

Čipset dále obsahuje dostatečně výkonný grafický čip Mali-T830MP2. Výkon doplňuje operační paměť s kapacitou 3 GB, která zajistí dostatek prostoru pro plynulý multitasking (tedy spuštění více aplikací najednou).

Co se týče interního úložiště, telefon nabízí dostatečných 32 GB, které můžete dále rozšířit paměťovou kartou až o dalších 256 GB (nicméně přijdete o možnost druhé SIM karty – nevýhoda hybridního slotu). Svá data můžete ochránit pomocí bleskurychlé čtečky otisků prstů umístěné ergonomicky na zadní straně.

Baterie

Vestavěná baterie s kapacitou 3 000 mAh se bohužel nedá uživatelsky vyměnit, ale to se dá pochopit jako daň za povedený design. Akumulátor má však dostatečnou kapacitu a v závislosti na užívání dokáže vcelku bez problémů udržet telefon naživu i 2 pracovní dny.

Konektivita

Z hlediska připojitelnosti je telefon také velmi dobře vyřešený. Nechybí LTE s podporou českých frekvencí, dále nesmí chybět Wi-Fi a/b/g/n/ac (včetně funkce Wi-Fi Direct), Bluetooth v.4.1, NFC, GPS přijímač (podpora A-GPS, GLONASS), a také FM rádio. A k naší radosti byl zachován i 3,5mm jack pro připojení sluchátek. Je umístěný v horním rámečku.

Software

Zde se opět nekoná žádné překvapení. Smartphone funguje na operačním systému Android 7.0 Nougat, na kterém nechybí nadstavba výrobce EMUI ve verzi 5.1. Systém je rychlý, jednoduchý a optimalizovaný tak, aby se učil od uživatele a časem se méně zpomaloval. Nechybí ani spousta dalších chytrých vychytávek. Všechno však již známe z velké P10.

Fotoaparát

Přesto, že zařízení patří do rodiny P10, v zadní části se nepyšní duálním fotoaparátem od společnosti Leica. V horní části nalezneme pouze jednu čočku s rozlišením 12 Mpix a duální LED blesk. Fotoaparát oplývá řadou funkcí včetně režimů Pro, HDR, Panorama, Malování světlem či Zaostření na vše. Výsledné fotografie jsou velmi povedené, jak můžete vidět na testovacích fotografiích v recenzi. Fotografie jsou za ideálních podmínek dostatečně ostré a barevné a nedochází k velkému šumu nebo deformaci v rozích.

Také přední kamera s rozlišením 8 MPix dokáže vykouzlit dostatečně kvalitní „selfíčka“, zejména pak s použitím režimu Krásy. Telefon samozřejmě zvládá i natáčení videa, konkrétně ve Full HD rozlišení při 60 snímcích za sekundu. Pro video je také k dispozici i manuální mód.

Rozklikněte si detail fotografie

Hodnocení

Huawei P10 lite je velmi povedeným telefonem střední třídy. Pokud vyloženě nepotřebujete duální fotoaparát od Leicy, nabídne vám telefon vše, co potřebujete – povedený design a dostatek výkonu (ve spojení se solidní výdrží).

Plusy

  • Prémiový design s použitím skla a kovu
  • Dostatečně výkonný procesor, 3 GB RAM
  • Velká vnitřní paměť
  • Čtečka otisků prstů
  • Dual SIM
  • Android 7.0 Nougat
  • Zajímavé barevné varianty

Mínusy

  • Absence fotoaparátu Leica
  • Hybridní slot na karty

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.