OKAY inspirace: Proč si vybrat sektorovou kuchyni z naší nabídky?

Sektorové kuchyně nabízejí nespočet výhod od flexibility a přizpůsobivosti po široké možnosti designu a úložných prostor. Jsou cenově dostupné, snadno se instalují a udržují. Protože se skládají z jednotlivých modulů, říká se jim také blokové kuchyně.

Inspirace a další důležité informace na tebe čekají v našem článku!

Vybrat sektorovou kuchyni
sektorova kuchyne inspirace

Výhody sektorové kuchyně

Sektorová kuchyně je typ kuchyňské linky, která se skládá z jednotlivých modulů nebo sekcí. Ať už máš malý byt, kde potřebuješ maximálně využít každý centimetr, nebo prostorný dům s velkou otevřenou kuchyní, sektorová kuchyně se ti přizpůsobí.

Místo drahého truhláře tak stačí vybrat si blokovou kuchyni na míru! Podívej se s námi detailněji na výhody, které ti sektorové kuchyně nabízejí!

sektorova kuchyne inspirace
Jednou z největších výhod sektorových kuchyní je jejich zmiňovaná flexibilita

Sektorové kuchyně nabízejí nespočet možností uspořádání. Můžeš si vybrat z různých modulů, které lze snadno přizpůsobit velikosti a tvaru tvé kuchyně. Tyto moduly lze kombinovat a uspořádat dle potřeby. 

Nakombinuj si kuchyňskou linku z různých typů úložných prostor od skříněk a zásuvek po police a výsuvné systémy a co nejlépe využij dostupný prostor.

Ze široké škály designů si vybere každý

Sektorové kuchyně nabízejí nespočet možností personalizace. Můžeš si vybrat z moderních, tradičních, rustikálních nebo industriálních stylů a zvolit si barvy, materiály a doplňky, které nejlépe vyhovují tvému vkusu. 

Do nové kuchyně budeš potřebovat také kvalitní jídelní stůl a židle! Vyber si design, který bude ladit se zbytkem kuchyně!

Kvalita materiálů zaručuje dlouhou životnost

Sektorové kuchyně jsou k dispozici ve spoustě materiálů od laminátu a dřeva po nerezovou ocel a sklo. Každý materiál má své výhody a nevýhody a výběr závisí na tvém vkusu a potřebách. Materiály použité v sektorových kuchyních jsou obecně velmi odolné. S pravidelnou údržbou a péčí bude tvá kuchyně vypadat skvěle po mnoho let.

Úklidem sektorové kuchyně neztratíš nadbytek času

Materiály použité v sektorových kuchyních jsou navrženy tak, aby byly snadno čistitelné. To znamená, že údržba tvojí kuchyně bude jednoduchá a rychlá, což ti ušetří čas a energii.

sektorova kuchyne inspirace
sektorova kuchyne inspirace
Potěší tě nižší pořizovací náklady

Ve srovnání s tradičními kuchyněmi jsou sektorové kuchyně často cenově dostupnější. Můžeš začít také s menším rozpočtem a menším počtem bloků a postupně přidávat další moduly podle potřeby.

Instalaci zvládneš i ty sám

Jednou z výhod sektorových kuchyní je jejich snadná instalace. Moduly lze jednoduše namontovat a přizpůsobit podle potřeby.

Hodí se do malých i do velkých prostor

Díky blokovému provedení lze využít každý centimetr a vytvořit funkční a stylovou linku i v omezeném prostoru, proto se tyto kvalitní sektorové kuchyně hodí do malých prostor. 

Současně ale pro ty, kteří mají větší místnost nebo otevřené plány, nabízejí sektorové kuchyně nespočet možností. Můžeš vytvořit prostornou a praktickou kuchyni, která bude zároveň esteticky příjemná.

OKAY TIP:  Při výběru nábytku narazíš také na volbu nábytkových desek. Který materiál bude ten nejlepší pro tvou domácnost? Poradíme ti v článku!

Na co musíš myslet při sestavování sektorové kuchyně?

Při sestavování blokové kuchyně musíš přemýšlet nad prostorem, který máš k dispozici, a kuchyni do něj vybírat dle svého vkusu, aby ladila se zbytkem místnosti. Jaké jsou další zásadní věci, na které bys měl při skládání sektorové kuchyně myslet?

Praktičnost

Poskládej si kuchyni tak, aby se ti v ní co nejlépe pracovalo. Měj po ruce to, co potřebuješ v každé z pěti pracovních zón. Např. mycí centrum by mělo mít vedle sebe dřez, myčku, odpadkový koš a mycí prostředky. Ve varném centru by pak měly být elektrospotřebiče na vaření a poblíž i úložný prostor na hrnce a pánve. Díky zónám si lépe rozvrhneš svou práci a ušetříš čas.

Rozvody

Elektrikářské a instalatérské rozvody hrají důležitou roli v uspořádání jednotlivých bloků. Máš možnost vybrat si takovou linku, která bude mít prostor pro zabudovanou myčku. Každý elektrospotřebič má však své požadavky, k čemu musí být připojen. Pokud si v tomto směru nedokážeš poradit sám, bude lepší spojit se s odborníkem.

Elektrospotřebiče v každém případě nejsou součástí sektorových kuchyní. To ti dává svobodu vybrat si jejich umístění. Např. troubu nemusíš umístit do spodní části linky, ale můžeš ji dát výš. Snáz se ti s ní tak bude manipulovat.

Vybrat vestavný spotřebič
sektorova kuchyne inspirace

Bezpečnost

Obzvláště v domácnostech, kde se pohybují malé děti, je potřeba rozvrhnout spotřebiče tak, aby nedošlo k úrazu. Součástí bezpečnosti je také vhodné osvětlení pracovního prostoru, aby se nikdo nezranil např. při manipulaci s ostrými předměty.

Možnosti uspořádání sektorové kuchyně:

Rohové kuchyně (rozložení do L)

rohová kuchyně Lenny

Velmi oblíbené uspořádání ve větších prostorách je právě volba sektorové kuchyně rohové, kdy většinou bývá možnost určit si, na kterou stranu roh směřuje. Takto sestavená kuchyně nabízí větší množství úložného prostoru a vedle toho také prodlouženou pracovní desku.

Také v naší nabídce najdeš velmi elegantní kuchyně. Např. rohová kuchyně Lenny má lesklý bílý povrch v kombinaci s designem dřeva, působí reprezentativním dojmem a zároveň dělá prostor vzdušnějším. 

Prohlédnout rohovou kuchyni Lenny
rohová kuchyně Brick

Moderní rohová kuchyně Brick pak vedle svého neotřelého designu dřeva v kombinaci s lesklou černou plochou vyniká svými kvalitními kovovými pojezdy v zásuvkách, plynovými písty v horních skříňkách, které zajišťují bezpečné otevírání dvířek, a systémem tlumeného dovírání ve spodních skříňkách.

Prohlédnout rohovou kuchyni Brick

Rovné kuchyně

Rovnou kuchyňskou linku Brick u nás najdeš s černým designem v kombinaci s dubem. Kuchyně je moderní a praktická podobně jako její rohová varianta.

Prohlédnout rovnou kuchyni Brick
rovna kuchyne Brick

Rovná kuchyně Emilia Lux svým lesklým povrchem odráží světlo, je snadno udržitelná a nabídne ti také funkci pomalého zavírání dvířek.

Prohlédnout rovnou kuchyni Emilia Lux
rovna kuchyne Emilia Lux

OKAY.cz - specialista na velké spotřebiče, televize a sedačky

Pořiď si u nás sektorovou kuchyni. Program Garance 100% spokojenosti ti nákup pojistí. Do 30 dnů máš totiž možnost zboží zdarma vrátit.

Prohlédněte si další nabídku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyně

Ložnice

Matrace

Obývací
pokoje

Dřevěný nábytek

Doplňky
do bytu

Koupelny

Kanceláře

Článek pro vás připravil:

Kateřina Musilová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.