Proč byste si měli pořídit čističku vzduchu Winix

Není nad to přijít domů a zhluboka se nadechnout. K tomu, abyste ve vaší domácnosti eliminovali všudypřítomný prach, nečistoty a dýchali čistý vzduch, si pořiďte čističku vzduchu Winix, která bude pro vás to pravé. Skvělého pomocníka jistě ocení nejen alergici a astmatici, zamilují si jej i obyvatelé domácností, ve kterých se předpokládá vyšší podíl polétavých části, například u milovníků domácích mazlíčku nebo kuřáků. Máme pro vás 8 důvodů, proč byste si měli čističku vzduchu Winix pořídit.  

Máte malé děti a domácí mazlíčky? Jistě v domácnosti oceníte čističku vzduchu, která zatočí se zvířecími roztoči.

OKAY Tip: Prohlédněte si nabídku vzduchotechniky, která je momentálně v akci.

8 důvodů proč si pořídit čističku vzduchu Winix

#1. Zdraví je na prvním místě

Mnoho lidí i celých domácností pochopilo, že je důležité starat se nejen o úklid jako takový, ale i o ‚‚úklid ovzduší“. Stav ovzduší může mít dopad na vaše zdraví. Čistička vzduchu Winix odstraní až 99,97 % alergenů, bakterií a virů. Navíc vám pomůže i s prachem, takže odpadne jedna nepříjemná činnost úklidu.

# 2. Kvalitní spánek

Kvalitní spánek je pro vaše zdraví a psychickou pohodu nezbytně důležitý. Suchý vzduch, prach, alergeny a přetopené místnosti jej však zhoršují. Mnozí z nás prokašlou celou noc a vstávají unavení a vyčerpaní. Řešením však může být čistička vzduchu.

Čistička zbaví vzduch prachu, plísní i zvířecích chlupů.

OKAY Tip: Víte, jak má správně vypadat ergonomicky řešená kancelář? Dozvíte se v našem článku.

# 3. Méně uklízení

Zde platí jednoduchá úměra. Méně prachu ve vzduchu rovná se méně prachu na nábytku a všude kolem. Prachovku budete vytahovat o poznání méně. Ušetříte nejen čas, ale i energii, kterou můžete využít smysluplněji.

Čistička vzduchu Winix je určena pro menší až střední prostory do velikosti 50 m2 a se svým výkonem 250 m3/h slibuje výborné výsledky.

# 4. Zvlhčení vzduchu

Čistička vzduchu se zvlhčovačem, tedy zabudovaným vodním filtrem dovedou příjemně zvlhčit vzduch. Takové čističky zachycují nečistoty do nádržky s vodou, která následně vlhčí vzduch odpařováním z hladiny. Čistička vzduchu se zvlhčovačem vás zbaví dráždivého a suchého vzduchu.

# 5. Eliminace pachů

Čistička vzduchu dokáže odstranit chemické látky, které se uvolňují z různých syntetických materiálů. Příkladem je formaldehyd, který se uvolňuje z nábytku nebo koberců. Čistička vzduchu Winix si hravě poradí i se zápachem z cigaretového kouře a pachy domácích zvířat, či výpary, které vznikají během vaření. Disponuje totiž aktivním uhlíkovým filtrem.

# 6. Tělo potřebuje (vzdušné) vitamíny

Nevíte, co jsou „vzdušné vitamíny“? Jedná se o záporně nabité ionty ve vzduchu, které zlepšují celkovou kvalitu vzduchu a jejich množství má pozitivní vliv na psychiku, lepší soustředění a zvýšenou výkonnost. Počet těchto „vitamínů“ zvyšují čističky vzduchu s ionizátorem, který tak činí pomocí elektrického výboje. Vzduch s vyšší koncentrací těchto elektricky nabitých částic je čistší, svěžejší a dýchatelnější.

# 7. Kvalitu ovzduší můžete sledovat

Kvalitu ovzduší můžete kdykoliv snadno detekovat. Čistička vzduchu Winix  je totiž vybavena senzorem kvality ovzduší. Když senzor zaznamená znečištění (zvířený prach, kouř, ultra jemné částice) změní se barva indikátoru kvality vzduchu. Díky tomu bojuje čistička vzduchu i proti tzv. syndromu nemocných budov. Jedná se o jednu z mnoha civilizačních chorob, za kterou mohou špatné větrání, chyby v topení, spousta umělých a škodlivých materiálů. To vše ovlivňuje velmi nepříznivě naše zdraví – objevuje se chronická rýma, kašel, neustupující únava a další symptomy.

Jestliže jste alergik nebo astmatik, doporučujeme čističku umístit do místnosti o maximální velikosti 25 m2.

# 8. Neobyčejná výkonnost

Čistička vzduchu Winix nabízí neobyčejně vysoký výkon, vysokou účinnost a velmi nízkou spotřebu energie. Vše je zaručeno certifikacemi. Nabízí jednoduché ovládání s dotykovým panelem a nenáročnou údržbu. Takže „win-win“ v každém ohledu.

Jak vybrat čističku vzduchu

Při výběru čističky vzduchu se zaměřte na několik kritérií. Například na dostatečně výkonný ventilátor, který by měl být schopen několikrát do hodiny přefiltrovat vzduch v místnosti. Pro výpočet dostačujícího objemu použijte vzorec: plocha podlahy pokoje v m² × výška stropu v m × koeficient 2,5. Výsledkem je potřebný vzduchový výkon čističky v m³ za hodinu.

Neméně důležitý je také filtr. Čistička vzduchu Winix disponuje filtrem True HEPA, který odstraňuje ze vzduchu všechny částice o velikosti od 0,3 mikronu, což jsou bakterie, viry, pyly nebo spory plísní. A čtvrtým stupněm je Technologie PlasmaWave, která vytváří hydroxyly, jenž odstraňují pachy a alergeny na molekulární úrovni.

Jak funguje čistička vzduchu

Hlavním úkolem čističky vzduchu je vyčistit vzduch od látek, které mohou působit negativně až destruktivně na lidské zdraví. Nemusí se jednat pouze o prach, ale i nejrůznější pyly, plísně, roztoče, alergeny či bakterie, viry, kouř z cigaret, látky z laků a rozpouštědel. Není to tak ideální pomocník pouze do domácnosti, ale i do kanceláře nebo dílny.

Prohlédněte si další nabídku elektra


Článek pro Vás připravila Jana Houbová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.