Přichází vlajková řada Xiaomi 13. Co už o ní víme?

Milovníci špičkových telefonů se mohou těšit na nejnovější nadupané přírůstky do rodiny Xiaomi. Již 26. 2. v 17:00 hodin mají být na veletrhu MWC v Barceloně představeny modely Xiaomi 13 Lite, Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro a vypadá to, že se máme opravdu na co těšit. Modely Xiaomi 13 a 13 Pro byly představeny pro čínský trh již 11. prosince a dá se předpokládat, že verze pro globální trh budou v základu podobné.

OKAY Tip: Potřebujete nový mobilní telefon? Přečtěte si na našem blogu, jak vybrat mobilní telefon, a získejte užitečné rady.

Xiaomi 13 Lite – dostupný krasavec

Xiaomi 13 Lite má být stejně jako jeho předchůdce telefonem, který nabídne vysoký výkon a velké množství vychytávek za velmi příjemnou cenu. Kromě toho bude také krásně vypadat: spekuluje se, že kromě klasické černé varianty telefon budeme moci pořídit i ve stylovém růžovém a modrém provedení.

Úžasné fotky by měl zprostředkovat 50 Mpx fotoaparát s hlavním senzorem Sony IMX766 v kombinaci s 20 Mpx ultraširokým snímačem a 2 Mpx makro kamerou. Parádní výkon má obstarat zbrusu nový čipset Snapdragon 7 Gen 1 doplněný RAM o kapacitě až 12 GB a až 256 GB vnitřní pamětí. Co se týče displeje, vypadá to, že se můžeme těšit na 6,55 palcový AMOLED panel disponující 120 Hz obnovovací frekvencí s jemně zakřivenými okraji, který se zvládne rozzářit až na 1000 nitů. O slušnou výdrž se má postarat baterie o kapacitě 4 500 mAh s podporou ultrarychlého 67 W nabíjení.

Xiaomi 13 a 13 Pro nabídnou dokonalý fotoaparát i voděodolnost

Hlavní dva telefony Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro se bezesporu budou řadit mezi to nejlepší, co na trhu půjde sehnat. Designově krásné mobilní telefony mají oba nabídnout luxusní vzhled i provedení a dostupnost v modré, černé, bílé i zelené barvě.

Profesionální fotoaparát německé kvality

Co se týče fotoaparátu, opět můžeme očekávat kooperaci Xiaomi s německým výrobcem Leica. Sestavy fotoaparátů se mezi sebou mírně liší: model 13 Pro má být vybaven trojitým fotoaparátem, přičemž každý z nich má disponovat 50 Mpx snímačem: hlavní snímač je 1 palcový typu IMX989 s proměnlivou clonou a doplní jej a ultraširokoúhlý foťák a teleobjektiv s technologií plovoucí čočky.

Xiaomi 13 bude mít fotoaparát rozvržený stejně, jen rozlišení má být o něco nižší. Video budete moci pořídit v rozlišení až 8K s 24 snímky za vteřinu a fotoaparáty se mají pyšnit celou řadou funkcí, jako je vyšší barevnost a detailnost snímků či optická stabilizace.

Xiaomi 13 Pro

Úžasný výkon a konečně i voděodolnost

U obou telefonů lze očekávat špičkový výkon, který zařídí procesor Snapdragon 8 Gen 2 řadící se k absolutní špičce na trhu. Vybrat si budete moci z 8, nebo 12 GB RAM a využít budete moci až 512 GB vnitřní úložiště. Zajisté vás potěší také dlouho očekávaná novinka, kterou Xiaomi dodnes spíše zanedbávalo, v podobě krytí IP68, které zaručuje voděodolnost i vodotěsnost.

Displej hraje prim

Model Xiaomi 13 má disponovat displejem o velikosti 6,36" a Xiaomi 13 o něco větším 6,73", přičemž oba jsou FULL HD+ AMOLED s jemností 414 ppi a 120Hz obnovovací frekvencí. Právě obrazovka má být jedním z hlavních taháků nové řady Xiaomi 13, a to především díky neskutečně vysoké svítivosti: maximální jasnost až 1 900 nitů je o 800 nitů vyšší, než tomu bylo u jejich předchůdců. Potěší také poměr displeje vůči tělu, který by měl být úžasných 93,3 % díky extrémně úzkým rámečkům.

Už jste si vybrali svého favorita?
Předobjednávky všech modelů na OKAY startují už 27. 2., tak si to nenechte ujít!


Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní

telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky

nádobí

Vestavné

spotřebiče

Smart

elektro

Vysavače

Péče

o tělo

Do

kuchyně

Mikrovlnné

trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Příslušenství

ELEKTRO

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní

telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky

nádobí

Vestavné

spotřebiče

Smart

elektro

Vysavače

Péče

o tělo

Do

kuchyně

Mikrovlnné

trouby

Audio

Sporáky

Příslušenství

Sluchátka


Článek pro Vás připravil Martin Sluka

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.