OKAY inspirace: Výběr designových botníků do předsíně

Každý z nás ví, že první dojem hraje klíčovou roli. A když přijde řeč na domov, prvním dojmem je často právě vstupní prostor. Aby předsíň působila organizovaně a měla styl, potřebuješ správný botník.

V tomto článku si představíme, jak vybrat designový botník a inspirujeme tě k tomu, jak předsíň díky dobře zvolenému botníku, proměnit v elegantní místo setkávání.

Zobrazit nabídku botníků
Výběr designových botníků do předsíně

Podle čeho si vybrat botník

Je třeba nejdříve zvážit kolik bot potřebuješ mít po ruce a kolik jich můžeš uložit jinam. Pokud máš hodně bot, je lepší si nechat v botníku jen ty, které aktuálně používáš, a ušetřit tak místo.

Druhá věc je, zda chceš botník otevřený nebo zavřený. Otevřený botník je přístupnější a zabraňuje zapaření bot. Zavřený botník naopak skryje nepořádek a může působit uspořádaněji.

Třetí věc je materiál. Měl by být kvalitní a odolný, např. masivní dřevo, dřevotříska nebo kombinaci dřeva a kovu.

Výběr designových botníků do předsíně

Jaké rozměry by měl mít botník?

Obecně platí, že šířka botníku by měla být menší než šířka stěny, na kterou ho chceš umístit. Výška botníku by měla být taková, aby ti umožnila snadno dosáhnout na horní i dolní polici nebo šuplík. Hloubka botníku musí být taková, aby se v ní boty neohýbaly.

Další parametry ke zvážení:

  • Hloubka botníku: Ideální hloubka, při které se boty nebudou ohýbat a stlačovat se, se pohybuje mezi 35 až 40 centimetry. Pokud máš v předsíni méně prostoru, můžeš zvolit vyklápěcí botník s menší hloubkou, který stále poskytne dostatečný úložný prostor.
  • Odvětrávání botníku: Botník by neměl být zcela uzavřený, aby se vzduch mohl volně pohybovat a udržoval obuv ve správných podmínkách pro zachování kvality a čerstvosti bot.
  • Přídavné zásuvky a lavice: Přídavné zásuvky mohou posloužit k uskladnění různých drobností, jako jsou krémy na boty, lžíce na boty a další doplňky. Zvážit můžeš i botník, který je součástí lavice či sedátka.

Výběr botníku podle designu

Industriální botník

Tento styl je inspirován továrnami a sklady z 19. a 20. století. Vyznačuje se použitím kovu, dřeva ale i betonu nebo cihel. Díky tomu je industriální botník obvykle masivní, robustní a odolný. Má jednoduché tvary a strohé barvy.

Rustikální botník

Je ovlivněn venkovským životem a přírodou. Má nerovné povrchy a rustikální detaily. Používá se hlavně dřevo, kámen, kov nebo ratan. Díky přírodním a teplým barvám se hodí do venkovských nebo horských interiérů s útulnou atmosférou.

Vintage botník

Design vintage je inspirovaný minulostí a nostalgií. Využívá např. dřevo, kov, sklo nebo textil a hodí se do starožitných a šik interiérů.

Luxusní styl

Prémiové materiály jsou především kov, sklo, mramor nebo kožešina.

Moderní styl

Moderní botník je lehký a jednoduchý a hodí se do interiérů s čistým designem.

OKAY Tip: Botník není jediné, co do své předsíně hledáš? Jak zařídit předsíň ti poradíme v tomto článku.

botniky-botnik-vilot-bila-dub-sonoma-2008663_2048x.jpg__PID:fc0b71d3-7711-4e52-b5b9-f36a49986d25

Botník Vilot

Botník Vilot s rozměry 90x191x35 cm a osmi policemi nabízí bohatý úložný prostor pro obuv a další nezbytnosti. Vyroben byl na Slovensku z kvalitních laminovaných dřevotřískových desek (LDTD).

botniky-botnik-amalfi-drevo-2006449_2048x.jpg__PID:e3fc0b71-d377-419e-92f5-b9f36a49986d

Botník Amalfi

Botník Amalfi má rozměry 69x41x26 cm a je vyroben z masivního dřeva, díky čemuž je odolný a stabilní a zaručuje dlouhou životnost. Díky nosnosti jednotlivých polic až 5 kg je schopný unést nejen boty, ale i další doplňky a nezbytnosti, které do botníku odložíš.

0.jpg__PID:0b71d377-119e-42f5-b9f3-6a49986d2511

Botník Tarso

Botník Tarso má velké rozměry 100x50x30 cm, což znamená dostatek na uložení všeho, čeho potřebuješ. Zároveň je vybaven pohodlnou látkovou lavicí, na kterou se můžeš při obouvání posadit.

Výběr designových botníků do předsíně

Největší výběr nábytku v OKAY!

Pro největší výběr kvalitního nábytku navštiv náš e-shop.

Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříš!

Pokud se rozhodneš pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme ti zaručit 100% garanci spokojenosti, nebo můžeš produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyňe

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.