Nakupuj za ceny trvale nižší než na internetu! Chci nejnižší cenu.

OKAY inspirace: Seznam nejlepších aplikaci na hubnutí

S moderní technologií se cvičení stalo dostupnější a zábavnější než kdy jindy. Pokud máš smartphone, existuje spousta aplikací, které ti mohou pomoci dosáhnout tvých fitness cílů.

Jaké jsou nejlepší aplikace na hubnutí zdarma? Jak ti pomohou chytré hodinky a fitness náramky? Inspiruj se s námi!

Vybrat nový smartphone
Depositphotos_73529749_XL.jpg__PID:2cc25cfb-c01b-4b2f-8b24-17e03ed364a4

Proč používat aplikace na hubnutí zdarma?

Jednou z hlavních výhod používání fitness aplikací je jejich přístupnost. Můžeš si zacvičit kdekoliv a kdykoliv, a to bez nutnosti návštěvy posilovny. Aplikace ti totiž často nabízejí plány přizpůsobené tvým potřebám a schopnostem a sestavují ti také odpovídající jídelníček.

Další výhodou je motivace. Aplikace často obsahují funkce jako připomenutí nebo sledování pokroku, které ti pomáhají udržet si pravidelnost. Některé dokonce umožňují sdílet své úspěchy s přáteli, což může být skvělým způsobem, jak zůstat motivovaný.

V neposlední řadě na tom ušetříš, a to jak čas, tak peníze. Nemusíš nikam dojíždět, plánovat místo, které splní tvé podmínky pro cvičení, hledat trenéry a nutriční terapeuty, platit za vstupy do posiloven. Správně zvolená aplikace, která tě namotivuje, ti může změnit tvůj denní přístup k jídlu i fyzické aktivitě. Spousta aplikací navíc nabízí cvičení bez nutnosti speciálního vybavení.

OKAY Tip: Chceš na sobě zapracovat, podpořit své zdraví a zlepšit si fyzickou kondici? Poradíme ti, na co se zaměřit, abys dosáhl lepšího sportovního výkonu!

fitnes.jpg__PID:f760193e-e1fe-4415-8f78-2d76848aafda

Jak ti pomůžou chytré hodinky, nebo fitness náramky?

Chytré hodinky i fitness náramky jsou vybavené senzory, které sledují tvou fyzickou aktivitu po celý den. Měří počet kroků, ušlou vzdálenost, spálené kalorie a celkovou dobu aktivního pohybu. Díky těmto údajům máš přehled o tom, jak moc jsi byl během dne aktivní, což tě může motivovat k dosažení denních cílů. Obě zařízení tě navíc upozorní, pokud jsi dlouho neaktivní.

Jednou z důležitých funkcí chytrých hodinek je monitorování srdečního tepu v reálném čase. To má i mnoho fitness náramků. Umožní ti tak sledovat intenzitu cvičení a kontrolují, že trénuješ v té zóně srdečního tepu, která je efektivní pro spalování tuků.

Také kvalitní spánek je důležitý pro regeneraci a celkové zdraví. Fitness náramky a chytré hodinky monitorují nejen délku spánku, ale také jeho kvalitu, včetně fází hlubokého a lehkého spánku. Na základě těchto dat ti mohou poskytnout cenné informace o tom, jak zlepšit svůj spánkový režim, což může mít pozitivní vliv na tvé zdraví a energii.

Dostatečná hydratace je důležitá pro správný metabolismus a může také pomoci snížit pocit hladu. Pokud máš tendenci zapomínat na pitný režim, hodinky i náramky ti mohou pomoci udržet se hydratovaný po celý den. Obě zařízení navíc často obsahují také funkce pro sledování hladiny stresu. Vysoká úroveň stresu může vést k přejídání a sabotování tvých cílů. Chytré hodinky lze snadno propojit s různými aplikacemi zaměřenými na hubnutí a zdravý životní styl, jako jsou MyFitnessPal, Lose It!, Strava nebo Google Fit. Díky tomu máš komplexní přehled o své aktivitě a můžeš snadněji dosáhnout svých cílů.

OKAY Tip: S výběrem chytrých hodinek ti poradíme! Přečti si náš článek a zjisti, na co se při výběru zaměřit!

Depositphotos_418998420_XL.jpg__PID:bc3ec827-2bf7-4019-bee1-fe94154f782d

Top 5: Nejlepší aplikace na cvičení zdarma!

Bezplatné aplikace mohou být velmi efektivní, pokud jsi ochotný investovat čas a úsilí do pravidelného cvičení. Doporučuje se cvičit alespoň 3 – 4x týdně, aby byly výsledky viditelné. Důležitá je také vyvážená strava a odpočinek.

MyFitnessPal

MyFitnessPal je populární fitness aplikace zdarma, která se zaměřuje na sledování stravy, cvičení a celkového životního stylu. Je vhodná jak pro začátečníky, tak pro pokročilé uživatele.

Jak funguje tato aplikace?

Zdravé stravování s ní máš jisté! Aplikace má totiž rozsáhlou databázi potravin, která zahrnuje miliony položek, včetně jídel z restaurací a značkových výrobků. Uživatelé mohou snadno zadávat potraviny, které konzumovali, buď ručně, nebo pomocí čárového kódu. Aplikace automaticky vypočítá počet kalorií a makroživin v každém jídle.

MyFitnessPal umožňuje také sledování fyzické aktivity. Po zadání proběhlého cvičení aplikace vypočítá spálené kalorie, které pak přidá k tvému dennímu kalorickému limitu, což ti umožní např. dát si jídlo navíc. Také řeší aplikace pitný režim zdarma, takže si ho můžeš bez příplatků zaznamenávat.

MyFitnessPal má silnou komunitní základnu. Uživatelé mohou komunikovat s ostatními prostřednictvím fór, sdílet recepty, tipy na cvičení nebo jen získat podporu a motivaci od podobně smýšlejících lidí.

Zhubněte za 30 dnů

Aplikace na cvičení zdarma v češtině? Zhubněte za 30 dnů je navržena pro ty, kteří chtějí dosáhnout úbytku váhy a zlepšit svou kondici během jednoho měsíce. Aplikace je dostupná pro širokou veřejnost bez ohledu na úroveň fyzické zdatnosti.

Jak aplikace funguje?

Plán je rozdělen na čtyři týdny, během kterých se obtížnost cvičení postupně zvyšuje. Tento přístup pomáhá tělu postupně si zvykat na fyzickou zátěž a zároveň zajišťuje, že nedojde k přetížení nebo zranění.

Cvičení jsou obvykle zaměřená na různé části těla a jejich kombinace pomáhá spálit tuky a posílit svaly. Mezi běžné cviky patří:

  • dřepy
  • kliky
  • břišní posilování
  • výpady atd

Každé cvičení je doprovázeno animacemi a instrukcemi, které ukazují správnou techniku provádění cviku.

Kromě cvičení aplikace poskytuje doporučení ohledně stravy, která jsou přizpůsobená tvým cílům. Aplikace obvykle zahrnuje rady ohledně vyváženého jídelníčku, kontrolu porcí a návrhy zdravých receptů. Cílem je omezit příjem kalorií a zároveň zajistit, že tělo dostane všechny potřebné živiny.

7 Minute Workout

7 Minute Workout je aplikace a cvičební program, který slibuje efektivní trénink během pouhých sedmi minut denně. Tento koncept je založen na vědeckých poznatcích o tzv. vysoce intenzivním intervalovém tréninku (HIIT), který se ukázal jako účinný způsob, jak zlepšit kondici, spálit kalorie a posílit svaly i s minimem času.

Jak aplikace funguje?

Tato sportovní aplikace do mobilu se skládá z 13 různých cviků, které jsou navrženy tak, aby procvičily celé tělo. Každý cvik trvá 30 sekund a mezi jednotlivými cviky je 10 sekund pauza. Tímto způsobem absolvuješ celý trénink během sedmi minut.

Typický 7 Minute Workout zahrnuje cviky jako:

  • sed o zeď,
  • kliky,
  • sklapovačky,
  • step-ups na židli,
  • dřepy atd.

Díky krátké době trvání a vysoké intenzitě je 7 Minute Workout ideální pro lidi, kteří mají nabitý program, ale chtějí zůstat aktivní.

Aplikace na hubnutí pro ženy (Workout for Women)

Workout for Women je fitness aplikace, která je speciálně navržena pro ženy. Aplikace je vhodná jak pro začátečnice, tak pro pokročilé uživatelky.

Jak aplikace funguje?

Workout for Women je známá tím, že nabízí krátké, ale intenzivní tréninky, které jsou ideální pro ženy s rušným životním stylem. Cvičení obvykle trvají mezi 7 až 20 minutami a jsou navržena tak, aby efektivně spalovala kalorie a posilovala různé svalové skupiny.

Můžeš si vybrat tréninky zaměřené na:

  • břicho a střed těla,
  • nohy a hýždě,
  • horní část těla,
  • celotělový kardio trénink.

Lose It!

Aplikace na počítání kalorií zdarma? Lose It! umožňuje snadno sledovat to, co jíš během dne. Aplikace má rozsáhlou databázi potravin, která obsahuje miliony položek, včetně značkových produktů, restaurací a domácích receptů. Potraviny můžeš přidávat ručně, nebo jednoduše naskenovat čárový kód produktu. Nevíš, jak na sestavení jídelníčku? Aplikace ti s tím pomůže!

Kromě stravy ti Lose It! umožňuje sledovat také fyzickou aktivitu. Po jejím zadání aplikace automaticky vypočítá počet spálených kalorií a přidá je do tvého denního kalorického rozpočtu.

Článek pro vás připravil:

Kateřina Musilová

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.