Nejčastější problémy se správou Google účtu

Google účet ocení ve svém životě nejen uživatelé Androidu. S ním se ti totiž otevřou nejen široké možnosti ve využívání smartphonu, ale také se ti budou synchronizovat data, ukládat kontakty a obecně se s ním telefon lépe přizpůsobí tvým potřebám.

Poradíme ti, jak si poradit se základními problémy při využívání Google účtu!

Vybrat nový mobilní telefon
problémy se správou Google účtu
problémy se správou Google účtu

Jak založit Google účet

V době, kdy je digitální svět neodmyslitelnou součástí našich identit, je správa Google účtu klíčová pro zajištění hladkého a bezpečného provozu všech online služeb.

Jaké výhody přináší Google účet svému majiteli?

  • Ukládání a zálohování souborů

    Google Drive umožňuje ukládání, sdílení a přístup k souborům z jakéhokoliv zařízení. Nabízí bezplatné úložiště (do 15 GB) a možnost dokoupit více místa.

    Google účet také umožňuje automatické zálohování dat z tvého zařízení, což usnadňuje jejich obnovení v případě ztráty nebo poškození zařízení.
  • Emailová komunikace

    Gmail nabízí bezplatnou e-mailovou službu s velkým úložištěm, intuitivním rozhraním a adekvátními bezpečnostními funkcemi.
  • Synchronizace dat

    Google účet umožňuje synchronizaci kontaktů, kalendářů, poznámek a dalších dat mezi různými zařízeními.
  • Přístup k dalším službám

    Google účet je vstupní branou k mnoha populárním službám, jako je YouTube, Google Photos, Google Maps, Google Play a mnoho dalších. Už jen do Obchodu Play, kde si stáhneš všechny aplikace pro nový telefon, se dostaneš pouze přes Google účet.
  • Uživatelské přizpůsobení

    Google účet umožňuje personalizaci služeb na základě tvých preferencí a historie vyhledávání, což zlepšuje celkový uživatelský zážitek.

    Přes Google účet můžeš navíc telefon spravovat na dálku, což se ti hodí v případě, že jej ztratíš nebo je ti odcizen. V takovém případě si můžeš zjistit jeho polohu a na dálku jej zamknout, nebo z něj vymazat všechna data, abys ochránil své soukromí.

    Mít Google účet znamená mít přístup k celé řadě nástrojů a služeb, které mohou výrazně usnadnit a zefektivnit tvůj každodenní život, ať už se jedná o osobní potřeby nebo pracovní úkoly. Google navíc nabízí pokročilé bezpečnostní nástroje, jako je dvoufázové ověření, upozornění na podezřelou aktivitu a pravidelné bezpečnostní kontroly.

    Kromě toho funguje Google účet na všech hlavních platformách, včetně Androidu, iOS, Windows a macOS, což zajišťuje širokou kompatibilitu. Google účet tak oceníš i v případě, že jsi uživatelem Apple.

OKAY Tip: Díky Google Pay můžeš platit telefonem. Poradíme ti, jak přesně funguje a k čemu ještě slouží NFC technologie!

Jak vytvořit účet Google

  • V prohlížeči otevři stránku pro vytvoření Google účtu.
  • Vyplň své osobní údaje.

    -Zadej jméno a příjmení.
    -Zvol datum narození a své pohlaví.
    -Vyber si adresu Gmailu (generovanou či vytvoř vlastní).
    -Zadej heslo.

    Tvé heslo by mělo být silné a unikátní a obsahovat kombinaci písmen, číslic a speciálních znaků.
  • Pojisti bezpečnost svého účtu.

    Tento krok je volitelný. Zadej své telefonní číslo a alternativní e-mailovou adresu. Oboje je zejména pro tvou bezpečnost, aby do tvých dokumentů nepronikl nikdo nepovolaný. Hodit se ti to může i v případě, že bys zapomněl své přihlašovací údaje. Aktivuj si ještě bezpečnější dvoufázové ověření! Při přihlašování ti bude po zadání hesla následně na telefon zaslán kód. Teprve po jeho zadání bude možné se do Google účtu přihlásit.
  • Přečti si a přijmi Podmínky použití a Zásady ochrany osobních údajů Google.
  • Ověř svůj účet.
    Zadej kód ze SMS zprávy a ověř svou totožnost.
  • Dokonči nastavení účtu.

    Po ověření budeš přesměrován na stránku nastavení účtu, kde můžeš přizpůsobit svůj profil. Můžeš přidat profilovou fotografii a nastavit další preference.

    Jak se dostaneš na svůj Google účet? Přihlášení je snadné. Zadáš svoji e-mailovou adresu či telefonní číslo a následně heslo. Pokud máš aktivované dvoufázové ověření, zadej kód ze zprávy, který ti přišla na telefon. Hotovo, jsi přihlášen!

Jak na řešení typických problémů s Google účtem

Jak odebrat účet Google z telefonu?

Odebrání Google účtu z telefonu může být užitečné, pokud přecházíš na nové zařízení, prodáváš starý telefon nebo chceš účet odstranit z důvodu bezpečnosti.

Jak vymazat Google účet z telefonu?

  • V telefonu otevři Nastavení.
  • Najdi sekci Účty a synchronizace.

    Jak odebrat účet Google z telefonu Xiaomi? Tady se Účty a synchronizace mohou skrývat pod Další nastavení.

    V iOS zařízení hledej položku jako Hesla a účty a zvol Smazat účet.
  • Vyber účet Google, který chceš odebrat, a klikni na Odebrat účet.
  • Systém tě požádá o potvrzení.

Jak spravovat účet Google

Správa Google účtu je nezbytná pro zajištění jeho bezpečnosti, efektivního využití a pohodlného přístupu ke všem službám, které Google nabízí.

  • Po přihlášení na svém profilu vyber Spravovat účet Google.
  • Přizpůsob si účet dle svých potřeb. Změnit můžeš osobní údaje, heslo, způsob zabezpečení, prohlížet nedávnou aktivitu, řešit platby atd.

OKAY Tip: A jak je to v případě odcizení telefonu s uloženou platební kartou? Poradíme ti, jak bezpečně platit smartphonem!

Zapomenutý Google účet

Zapomenuté heslo je snad nejčastějším problémem uživatelů Google účtů. Naštěstí Google nabízí jednoduchý proces obnovy hesla. Stačí přejít na stránku pro obnovu hesla (pod odkazem Zapomněli jste heslo?), zadat e-mailovou adresu spojenou s účtem a postupovat podle pokynů k obnovení hesla.

Pokud jsi nezapomněl heslo, ale svou přihlašovací e-mailovou adresu, budeš se muset ověřit např. telefonním číslem, sekundární e-mailovou adresou nebo svým celým jménem.

Jak změnit Google účet po resetu na androidu?

Google má ochrannou funkci (FRP) proti odcizení telefonu. Jestliže původní Google účet není odhlášen korektní cestou, telefon bude i po převedení do továrního nastavení vyžadovat přihlášení přes původní Google účet či jakýkoliv Google účet, který byl v telefonu přihlášen. Pokud sis tedy např. koupil telefon z druhé ruky a nemůžeš se dostat přes toto zabezpečení, budeš muset znovu kontaktovat člověka, který ti telefon prodal, a přes jeho účet se přihlásit.

Jak přepnout účet Google

Správa Google účtu je nezbytná pro zajištění jeho bezpečnosti, efektivního využití a pohodlného přístupu ke všem službám, které Google nabízí.

  • V pravém horním rohu v aplikaci Google Play klepni na svou ikonku účtu.
  • Zvol možnost Přepnout účet.
  • Vyber z již přihlášených účtů, nebo zadej nový účet (Použít jiný účet).

OKAY Tip: Nemusíš čekat na výplatu. Pořiď si s námi iPhone na splátky! Rozděl si nákup iPhonu do několika menších splátek. Počet i jejich výši určuješ ty sám!

Jak odblokovat Google účet

Účet může být zablokován z důvodů, jako je porušení podmínek služby nebo podezření na neoprávněnou aktivitu.

Pokud je tvůj účet zablokovaný nebo uzamčený, navštiv stránku podpory Google a vyplň formulář pro obnovení účtu. Pokud byl tvůj účet zablokován neprávem, můžeš se odvolat prostřednictvím odvolacího formuláře na stránce Google podpory.

problémy se správou Google účtu

Jak uložit kontakty na Google účet

Kontakty uložené na Google účtu jsou automaticky zálohovány a lze je snadno obnovit, pokud změníš zařízení nebo obnovíš tovární nastavení telefonu.

Jak na to?

  • Na svém telefonu otevři aplikaci Kontakty.
  • Vyber Přidat nový kontakt.
  • Zvol Google účet jako místo uložení kontaktu.
  • Zadej informace o kontaktu.
  • Ulož kontakt.

Tvé kontakty jsou dostupné na všech zařízeních, kde jsi přihlášen ke svému Google účtu, což usnadňuje jejich správu a použití.

Google účet pro děti

Google nabízí speciální účty pro děti, které rodičům umožňují sledovat a omezovat aktivitu jejich dětí na internetu. Tyto účty zajišťují, že děti využívají online služby bezpečně a vhodně. Účty pro děti filtrují nevhodný obsah a umožňují rodičům kontrolovat, k jakému obsahu mají děti přístup. Můžeš nastavit např. také denní limity či noční režim.

Postupuj následovně:

  • Stáhni si aplikaci Family Link.
  • Vytvoř účet pro dítě.
  • Přidej vytvořený účet do zařízení tvého dítěte.
  • V aplikaci Family Link nastav rodičovskou kontrolu.

OKAY.cz - specialista na velké spotřebiče, televize a sedačky

OKAY ti kryje záda programem Garance 100% bezpečnosti. Objednej si s námi vysněný smartphone, doma si ho vyzkoušej, a pokud by ti nevyhovoval, můžeš ho do 30 dnů zdarma vrátit!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.