Jídelní sety: Ušetři peníze i čas při zařizování kuchyně

Jídelní set se skládá ze stolu a židlí nebo lavice. Nákupem jídelního setu tedy ušetříš starosti s hledáním jednotlivých kusů nábytku, které by k sobě ladily. Podívej se na tipy, jak si zařídit jídelní set do malého bytu. Vše potřebné se dočteš v tomto článku.

Zobrazit nabídku jídelních setů
Jídelní sety
Jídelní sety

Různorodost jídelních setů

Klasické sestavy zahrnují stůl a obvykle dvě až čtyři židle, zatímco rohové sety nabízejí lavici, stůl a židle. Pokud máš více místa, můžeš se rozhodnout pro sety s prodlužovacím stolkem a až osmi místy k sezení. Pro garsonky a menší byty máme malé jídelní sety.

Jídelní stůl do malého bytu: Jak vybrat ten pravý

I v garsonce nebo malé kuchyni se dá najít místo pro jídelní stůl, který bude praktický i estetický. Místo tradičního jídelního stolu s židlemi hledej spíše menší jídelní stůl umístěný podél zdi. Tímto způsobem získáš flexibilitu pro posouvání stolu během návštěv a více prostoru pro hosty.

Tvar a velikost

Ber na vědomí, kolik místa máš k dispozici, kolik lidí bude u stolu sedět a jak často ho budeš používat. Pokud máš malý byt, doporučujeme volit čtvercové stoly, které jsou kompaktní a snadno se vejdou do rohu nebo podél stěny.

Čtvercové stoly jsou vhodné pro dva až čtyři lidi. Pokud potřebuješ více místa pro hosty, můžeš si pořídit rozkládací stůl, který se dá snadno zvětšit.

Správný materiál

Naše jídelní sety jsou k dispozici z různých materiálů, včetně laminátu, masivua kovu. Bez ohledu na to, zda preferuješ tradiční masivní stůl nebo moderní a umělecky zpracovaný model, u nás najdeš sety, které dodají jídelně svěží atmosféru a jedinečný vzhled.

Jídelní sety
Jídelní sety

Jak si zařídit kuchyňský kout s rohovou jídelní soupravou

Rohová jídelní souprava se skládá z jídelního stolu a rohové lavice. Lavice je obvykle vyrobena z kvalitního dřeva a má úložný prostor pod sedákem nebo opěradlem. Lavice se dá umístit do levého nebo pravého rohu. Rohová jídelní umožňuje využít každý centimetr volného prostoru v kuchyni a zároveň vytvořit útulnou atmosféru pro společné stolování s rodinou a přáteli.

Jak poznáš ideální jídelní lavici

Lavice by měla být zarovnaná s okrajem stolu nebo o něco kratší, aby se pod něj dala zastrčit. Také by měla být dostatečně vysoká a pohodlná.

Moderní design pro jídelnu

Moderní jídelní sety jsou často vyrobeny z materiálů, jako je sklo, kov nebo MDF desky s lakovanou povrchovou úpravou. Pro moderní jídelní sestavy jsou typické čisté linie, neutrální barvy a jednoduché tvary.

Dalším populárním trendem je kombinování materiálů, jako jsou dřevěné desky stolů s kovovými nohami nebo židle s dřevěnými sedáky a kovovou konstrukcí. Tato kombinace různých materiálů a textur vytváří zajímavé kontrasty a dodává jídelním soupravám osobitý charakter.

Jídelní sety

OKAY Tip:  Pokud potřebuješ samostatné jídelní židle, připravili jsme ti praktický návod, jak si z naší nabídky vybrat ty nejlepší.

Nejoblíbenější jídelní sety pro malé kuchyně z nabídky OKAY.cz

jídelní set Korden

Jídelní set Korden se skládá z obdélníkového stolu a čtyř židlí. Se světlým dubovým povrchem a šedým čalouněním zapadne do různých interiérů. Dřevovláknitá deska (MDF) s lakovaným povrchem je odolná vůči poškození a snadno se udržuje. Sedáky židlí jsou pohodlné a mají nosnost 100 kg. Stůl má rozměry 120x75x80 cm a nosnost 60 kg.

Koupit jídelní set Korden
jídelní set Paige

Jídelní set Paige sestává ze stolu a dvou židlí v hnědém dekoru, které jsou vhodné do malých prostorů. Barové provedení je praktické pro menší prostory a přesto nabízí pohodlné místo ke stolování. Desky stolu jsou z laminované dřevotřískové desky (LDTD), zatímco konstrukce je z lakované oceli v černé barvě. Materiál je odolný vůči poškrábání a dodává setu moderní industriální vzhled.

Koupit jídelní set Paige
jídelní set Raul

Jídelní set Raul kombinuje dekor přírodního dubu sonoma s kovovými prvky v šedém odstínu. Skládá se z jednoho stolu o rozměru 120x75x70 cm a 4 židlí. Kromě estetického dojmu je i praktický a díky kvalitním materiálům dlouho vydrží a snadno se čistí. Celková hmotnost setu činí 28,5 kg. Set ti dodáme demontovaný v jednom balíku o rozměrech 123x12,5x71 cm a hmotnosti 30 kg.

Koupit jídelní set Raul

Největší výběr nábytku v OKAY!

Pro největší výběr kvalitního nábytku navštiv náš e-shop.

Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříš!

Pokud se rozhodneš pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme ti zaručit 100% garanci spokojenosti, nebo můžeš produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyně

Ložnice

Matrace

Obývací
pokoje

Dřevěný
nábytek

Doplňky
do bytu

Kanceláře

Koupelny

Koupelny

Kanceláře

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.