Jak vybrat správný ventilátor?

Nevíte podle čeho si vybrat ventilátor? Vzhledem k širokému výběru možností na trhu může být výběr správného ventilátoru poněkud přehlcující.

Ať už hledáte velký stojanový ventilátor do bytu či kanceláře, nebo malý tichý ventilátor do ložnice nebo na pracovní stůl, na OKAY.cz naleznete ideální produkt přesně pro vaše potřeby.

Vstupte s námi do světa ventilátorů a zjistěte vše, co před nákupem nového ventilátoru potřebujete vědět.

Vybrat z nabídky ventilátorů
nejlepší ventilátor
nejlepší ventilátor

Proč byste si měli ventilátor pořídit?

  • Ventilátory jsou cenově velmi dostupné. Oproti klimatizaci pořídíte rychlý a účinný ventilátor už za několik stovek korun.
  • Ventilátory nepotřebují téměř žádnou údržbu. Jsou levné na provoz a nespotřebovávají mnoho energie. Pořízením ventilátoru ušetříte čas a peníze, které byste jinak museli investovat do pravidelné údržby klimatizace. 
  • A v neposlední řadě jsou ventilátory prospěšné vašemu zdraví. Správným používáním ventilátoru udržujete přirozenou adaptaci těla a nevystavujete se teplotním šokům, jako je přechod z chladné klimatizované místnosti do horkého venkovního prostředí.

Druhy ventilátorů

Předtím než se pustíte do hledání ventilátoru, je třeba vzít v úvahu jeho účel. Stojanový ventilátor je ideální pro větší místnosti, protože díky svému vyššímu výkonu dokáže vzduch proudit velice efektivně. Sloupový ventilátor se skvěle hodí do moderního interiéru, třeba obývacího pokoje nebo ložnice. Stolní ventilátor je skvělým řešením pro osvěžení přímo na pracovním stole. A pro odvod vzduchu z koupelny či toalety využijete vestavěné ventilátory s průměrem 125 mm. Seznamte se s jednotlivými druhy ventilátorů blíže a vyberte si ten pravý pro vaše účely.

Pokud se rozhodnete pro nákup nového ventilátoru v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Pokud nebudete spokojeni, můžete produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Stojanový ventilátor

Stojanový ventilátor nabízí větší výkon a je ideální pro rozsáhlejší otevřené prostory. Obvykle má více rychlostí a možností nastavení výšky.

Podobá se stolnímu ventilátorů, jenom je o poznání větší a silnější. Je však třeba zmínit, že stojanové ventilátory nejsou nejstabilnější. Někdy, zejména na rušnějších místech, kde se s ním bude často manipulovat, může stojanový ventilátor překážet a nebo se i kácet. Proto je vhodné vybrat model s protiskluzovou základnou.

Na druhou stranu lze stojanový ventilátor snadno přenášet z místa na místo a poskytuje skvělé proudění vzduchu v jakékoli místnosti

Skvělý bojovník proti horku je stojanový ventilátor SOVIO FD-40M. S průměrem 40 cm poskytuje intenzivní proud vzduchu a příjemné osvěžení. Nabízí funkci automatické oscilace, čímž zajišťuje rovnoměrné rozptýlení vzduchu po celém prostoru.

Zvolit si můžete ze 3 rychlostí, které umožní přizpůsobit sílu proudění vzduchu podle vašich požadavků. A díky nastavitelné výšce až 1,25 m si přizpůsobíte ventilátor přesně tak, jak vám vyhovuje.

Přineste do svého domova či práce komfort a osvěžení se stylovým ventilátorem SOVIO FD-40M.

Chci stojanový ventilátor

Stolní ventilátor 

Stolní ventilátor je ideální pro osobní použití. Stolní ventilátor je navržený speciálně pro umístění na stoly, pracovní plochy nebo noční stolky. Stolní ventilátory jsou kompaktní, praktické a jednoduché na ovládání.

Zbavte se horka se stolním ventilátorem SOVIO FT-30MC. Svým příkonem 35 W a průměrem 30 cm poskytuje příjemný proud vzduchu a úlevu od horka. Na výběr nabízí ze 3 rychlostí. Pomocí automatické oscilace zajišťuje rovnoměrné rozptýlení vzduchu po celém prostoru

Chci stolní ventilátor

Sloupový ventilátor 

Sloupový (též věžový) ventilátor je stabilnější verze stojanového ventilátoru. Na rozdíl od svých protějšků jsou sloupové ventilátory designově vytříbenější a lépe zapadají do moderních interiérů. Pokud vám záleží i na vizuálním dojmu ventilátoru, pak je sloupový ventilátor skvělou volbou.

Sloupový ventilátor nabízí dobrý výkon, snadnou ovladatelnost a minimální hladinu hluku. Díky své vertikální konstrukci zajišťují rovnoměrné proudění vzduchu po celé místnosti. Navíc často disponuje dalšími funkcemi, jako je dálkové ovládání, časovač nebo možnostmi nastavení rychlosti. Některé dražší varianty sloupových ventilátorů jsou dokonce kombinací větráku a čističky vzduchu nebo ionizátoru.

Elegantní sloupový ventilátor Concept VS5140nabízí širokou škálu funkcí pro maximální komfort. Díky 3 programům - základnímu, spánkovému a přirozenému vánku - vykouzlíte pohodlnou atmosféru podle svých představ. Pomocí časovače až na 15 hodin si můžete naplánovat přesný čas, kdy bude ventilátor pracovat. A díky rotaci s oscilačním úhlem 70° ± 5° se vzduch rovnoměrně rozprostře po celém prostoru.  

Chci sloupový ventilátorsloupový ventilátor
ventilátor 125 mm

Ventilátor do koupelny 

Jako odvětrávač v koupelně či na toaletě využijete ventilátor o průměru 125 mm. Je to skvělý pomocník pro boje s plísněmi a vlhkostí v domácnosti.

Nejčastěji se umisťuje na strop, kde je téměř nenápadný a účinně odsává vlhký vzduch z celé místnosti.

Stropní ventilátor 125 mm je nedílnou součástí všech domácností a přispívá k udržováním zdravého prostředí ve vaší koupelně.

Tipy před nákupem ventilátoru

Pro největší výběr kvalitních ventilátorů navštivte náš e-shop. Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte! Seznamte se s klíčovými faktory, které je třeba při výběru ventilátoru zhodnotit:

chytrý náramek
  • Rozpočet: Určete si rozpočet odpovídající vašim požadavkům a prozkoumejte možnosti v této cenové kategorii. Nezapomínejte dávat přednost kvalitě a funkcím před samotnou cenou. 
  • Velikost místnosti: Zvažte velikost místnosti, ve které budete ventilátor používat. Větší místnosti mohou vyžadovat ventilátory s vyšším výkonem, malé kanceláře či ložnice si zas vystačí se slabším prouděním vzduchu.
  • Hladina hluku:Ventilátory obecně patří mezi zařízení, která mohou být hlučnější. Pokud hledáte tichý ventilátor pro ložnici, doporučujeme vybírat ventilátory označené jako "tiché" nebo ty s nízkým decibelovým hodnocením. Obecně s ventilátory rozdělují na ty s nízkou hlučností (do 35 dB), střední hlučností (30 až 50 dB) a hlučné ventilátory (50 dB a více).
  • Energetická účinnost: Hledejte energeticky úsporné ventilátory, abyste minimalizovali spotřebu elektřiny. To vám pomůže nejen snižovat náklady za elektrickou energii, ale také tím prospějete životnímu prostředí.

Standardem dnes již je i možnost nastavení výšky větráku, automatické natáčení a možnost regulace rychlosti otáčení vrtule. Nejčastěji se setkáte s ventilátory se dvěma, maximálně třemi rychlostmi, ale můžete sehnat i výkonnější modely s až osmi rychlostmi. U některých typů je také možné nastavit sklon větráku.

Dražší ventilátory mohou být vybaveny dálkovým ovládáním, což poskytuje uživatelům větší pohodlí. Některé modely navíc nabízejí funkci "přírodní vítr", která kombinuje různé rychlosti a vytváří efekt přírodního vánku. Velmi užitečná je také možnost nočního režimu, který postupně snižuje intenzitu foukání.

Nikdy nekupujte první produkt, který vám padne do oka.
Levné ventilátory mohou mít výdrž i třeba jen jednu sezónu. Vyberte si raději kvalitní výrobek, který vám poslouží spoustu let. Vyhledávejte kvalitní výrobky od renomovaných výrobců a srovnávejte jejich funkce a možnosti. Investování do kvalitního ventilátoru vám přinese dlouhodobý komfort a spolehlivost použití.

Největší výběr elektra v OKAY!

Pro největší výběr kvalitních chytrých náramků navštivte náš e-shop. Vyberte si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti. Pokud nebudete spokojeni, můžete produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.