Jak vybrat nejlepší holící strojek pro muže

Holení je u mnoha mužů na denním pořádku. Pokud chtějí mít hladkou a dokonalou pleť, potřebují kvalitní holící strojek. Jak ale vybrat ten pravý z tolika možností?

V tomto článku ti poradíme na co se zaměřit při výběru holicího strojku.

Výber nejlepších holících strojčeků
holicí strojek

Proč si pořídit holicí strojek?

Holení je takový malý každodenní rituál, který by měl být jednak co nejpříjemnější a za druhé co nejdříve hotový. Muži chtějí být hladce oholeni bez podráždění a zranění. Klasické staré žiletky ničí obličej a způsobují bolest. Naopak moderní holicí strojky umí holit na suché i na mokré pokožce a jsou navrženy tak, aby dokonale kopírovaly kontury tváře a oholily i ty nejtěžší partie, jako je brada nebo krk

OKAY Tip: Holicí strojek nemusí stačit. Nech si poradit, jak vybrat nejlepší zastřihovač, na našem blogu.

holicí strojek

Podle čeho si vybrat holicí strojek?

  • Typ holení: Prvním kritériem je tvůj oblíbený způsob holení. Preferuješ suché holení bez pěny nebo gelu? Nebo máš raději mokré holení s různými doplňkami? Existují univerzální strojky, které umožňují oba typy holení. Pokud si nejsi jistý, co ti vyhovuje více, zkus si pořídit právě takový strojek.
  • Typ pleti a vousy: Dalším kritériem je typ pleti a vousy. Pokud máš citlivou pleť, která se snadno podráždí, vybírej strojky s funkcemi pro citlivou pleť. Některé strojky mají například speciální povrch čepele, který snižuje tření a podráždění. A pro husté vousy zvol strojek s výkonným motorem a ostrou čepelí, která dokáže zvládnout tvrdší vousy.
  • Přenosnost a výdrž baterie:Pokud jsi často na cestách, je důležité, aby tvůj strojek byl přenosný a měl dobrou výdrž baterie. Zkontroluj si, jak dlouho můžeš používat strojek bez nabíjení, a také jak rychle se nabije.
  • Cena a značka: Posledním kritériem je rozpočet a preference značky. Na trhu najdeš kvalitní holicí strojky v různých cenových kategoriích, takže si předem urči, kolik chceš utratit. A nezapomeň vybírat od známých a ověřených značek, které mají dobré hodnocení od zákazníků.

Klasický holicí strojek vs. elektrický holicí strojek

Před tím, než se rozhodneš mezi klasickým holicím strojkem a elektrickým holicím strojkem, podívej se na jejich výhody a nevýhody.

Klasický holicí strojek

Klasický holicí strojek je ten, který používáš s holicí pěnou nebo gelem. Má několik výhod:

  • Je levnější než elektrický strojek.
  • Nevyžaduje elektřinu ani baterie.
  • Někteří muži tvrdí, že poskytuje o něco dokonalejší oholení.

Na druhou stranu má i několik nevýhod:

  • Vyžaduje více času a námahy.
  • Může způsobit řezné rány a podráždění.
  • Musí se pravidelně měnit čepele.

Elektrický holicí strojek

Elektrický holicí strojek lze naopak používat bez pěny nebo gelu. Také má několik výhod:

  • Je rychlejší a pohodlnější než klasický strojek.
  • Je vhodnější pro ty, kteří mají málo času nebo cestují.
  • Moderní strojky mají mnoho funkcí, jako je možnost suchého i mokrého holení, nastavitelná hlava, displej, čisticí stanice atd.

Naopak má ale i několik nevýhod:

  • Je dražší než klasický strojek.
  • Neobejde se bez elektrické energie a nabíjení.

Jak vybrat holicí strojek z nabídky OKAY.cz?

Na OKAY..cz pro tebe máme připravenou širokou nabídku holicích strojků od renomovaných značek, jako jsou Braun, Philips nebo Remington. Můžeš si vybrat z různých modelů, které se liší funkcemi, designem i cenou. Ať už hledáš jednoduchý a levný strojek nebo luxusní a výkonný přístroj, u nás najdeš to, co potřebuješ

1. Konečně kvalitní holicí strojek: Holicí strojek Philips Series 1000 S1232/41

Holicí strojek Philips Series 1000 S1232/41 ti zajistí hladké a pohodlné oholení. Má pružné a plovoucí hlavy Flex 4D, které se přizpůsobí tvaru tvojí tváře. Jeho břity PowerCut se samy ostří a zaručí konzistentní výsledek. Můžeš se holit až 40 minut bez kabelu podle stavu baterie, který ukáže speciální indikátor. Strojek lze snadno omývat pod vodou. Má krytí IPX7, které ho chrání před poškozením a ochranný kryt na cesty. Strojek je černý, váží 281g a má ergonomickou rukojeť. Balení obsahuje i síťovou šňůru a návod k použití.

holicí strojek
holicí strojek

2. Nejlepší holicí strojek na vousy: Braun Series 3 310 BT, Wet&Dry

Pokud chceš mít dokonale oholenou tvář, zvol zastřihovač vousů Braun Series 3 310 BT, Wet&Dry. Jeho ostré břity zvládnou i ty nejtvrdší vousy bez bolesti a zdržování. Můžeš si nastavit délku střihu podle svého gusta pomocí pěti hřebenů (1-7 mm). Strojek je vodotěsný, takže ho můžeš používat i ve sprše nebo s pěnou či gelem. Má ergonomickou rukojeť a dobře se čistí. Baterie vydrží 30 minut a rychle se nabíjí

3. Nejlepší holicí strojek pro muže: Braun Series 8 8410s, Wet&Dry

Pokud chceš dokonale hladkou pokožku bez podráždění, vyzkoušej holicí strojek Braun Series 8 8410s. Je to planžetový strojek s inovativní sonickou technologií, která ti pomůže oholit i ty nejmenší a nejhustší vousy. Máš na výběr z mokrého nebo suchého holení, podle toho, co ti vyhovuje. Strojek je vodotěsný, takže ho můžeš použít i ve sprše. Baterie vydrží až 60 minut a rychle se nabíjí. Strojek je německé kvality a má elegantní černou barvu. V balení najdeš i pouzdro, nabíječku, čisticí kartáč a návod na použití.

holicí strojek

Co ještě na OKAY.cz najdeš?

Kromě holících strojků máme také spoustu doplňků, které ti zajistí ještě lepší oholení. Můžeš si pořídit například náhradní hlavice, planžety nebo břitvy.

Největší výběr elektra v OKAY!

Pro největší výběr kvalitního elektra navštiv náš e-shop.

 Vyber si z našich modelů ve všech cenových kategoriích a díky našim dlouhodobě nejlepším cenám ušetříš! Pokud se rozhodneš pro nákup nového elektra a nábytku v OKAY, můžeme ti zaručit 100% garanci spokojenosti, nebo můžeš produkt vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Máme skladem největší výběr nábytku i elektra za nejlepší ceny!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Vojtěch Pospíšil

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.