Jak správně vybrat komodu?

Komoda je velmi všestranný kus nábytku, který najde své využití v každé domácnosti a může stát kdekoliv v bytě. Navíc poskytuje potřebný úložný prostor a svým designem může zkrášlit každou místnost.

Pokud o koupi tohoto skvělého nábytku uvažujete, přečtěte si, jak správně vybrat komodu, aby splnila všechny vaše představy!

Vybrat z nabídky komod
komoda
komoda

Proč si pořídit novou komodu?

  • Variabilita: Hodí se do každé místnosti a je možné používat ji jako knihovnu, prádelník, koupelnovou skříňku nebo třeba přebalovací pult.
  • Úložný prostor: Obsahuje více polic či zásuvek, do kterých můžete ukládat oblečení, kosmetiku, bižuterii nebo cokoliv jiného.
  • Úspora místa: Komoda je menší než skříň a hodí se do menších prostorů. Můžete ji umístit do kouta či pod okno, a využít tak místo, které by jinak zůstalo prázdné.
  • Dostupnost: Je obvykle cenově dostupnější než jiné kusy nábytku jako skříně či knihovny.
  • Design: Můžete si vybrat z mnoha různých stylů, které každé místnosti dodají unikátní atmosféru.

Police, šuplíky, a nebo oboje?

Existuje několik typů komod, které se liší vzhledem, velikostí a účelem. Policové komody mají obvykle otevřené police a jsou skvělé pro ukládání knih, oblečení či hraček a využijete je ve všech místnostech domácnosti, dokonce i jako botník. Šuplíkové komody obsahují několik šuplíků, které chrání věci uvnitř před prachem a vlhkostí.

Tyto komody jsou skvělé pro ukládání oblečení, bižuterie, kosmetiky a dalších věcí, které potřebují ochranu, a budou se vám hodit v ložnici či dětském pokoji. Čím dál oblíbenějším řešením jsou kombinované komody, které disponují jak zásuvkami, tak policemi, díky čemuž jsou velmi univerzální a najdou své využití kdekoliv v domácnosti. Obzvláště se však hodí do menších prostorů, kde svou všestranností nahradí jiný nábytek.

komoda

Na co si dát pozor při výběru?

Kam komodu postavíte?

To první, co si před výběrem nové komody musíte ujasnit, je její umístění– každý pokoj v domácnosti vyžaduje jiný typ komody s různě velkým úložným prostorem. Komoda do ložnice by měla obsahovat co největší množství zásuvek a skříněk pro co největší úložný prostor, zatímco do obývacího pokoje zvolte komodu s prosklenými dvířky, za něž si můžete vystavit dekorativní předměty či fotky. Do dětského pokoje je vhodné pořídit uzavřenou komodu s šuplíky, a pokud vybíráte úzkou komodu do předsíně či na chodbu, dejte si pozor na její hloubku, protože zde bývá omezený prostor. 

Rozměry jsou zásadní

Stejně jako u každého jiného typu nábytku i u komody platí, že výběr určuje dostupný prostor. Komody se vyrábějí v různých rozměrech, přičemž šířka bývá v rozmezí od 40 do 200 cm, hloubka 30 až 60 cm a výška od 50 do 160 cm. Do menšího prostoru, jako např. koupelnyči předsíně, je vhodná úzká, vysoká a ne moc hluboká komoda, zatímco větší modely najdou své využití především v dětském či obývacím pokoji a v ložnici. Pokud jste prostorem opravdu limitováni, zvolte komodu s posuvnými dvířky, která nepotřebují žádný prostor pro otevírání.

Zvolte nejvhodnější materiál

Komody se vyrábějí z mnoha různých typů materiálů, přičemž je vhodné vybírat v podobném duchu jako ostatní nábytek v místnosti pro co nejjednotnější design. Osvědčenou stálicí je masiv: ten nabídne vysokou odolnost i pevnost a dlouhou životnost. Pokud ale hledáte dostupnější řešení, zvolte laminopod zkratkami LTD či MDFa za velmi příjemnou cenu obdržíte komodu z materiálu, který se snadno udržuje a je k dostání v nepřeberném množství barev i dekorů.
LDTDoznačuje laminovanou dřevotřískovou desku spojenou pryskyřicí, přičemž platí, že čím tlustší materiál, tím odolnější a stabilnější nábytek. MDFjsou desky, které se při výrobě lisují bez použití lepidla, takže mají o dost kompaktnější strukturu.

Malé, ale důležité detaily

Při výběru komody je dobré přemýšlet i nad maličkostmi, které utvářejí celkový vzhled nábytku i celé místnosti. Takovým detailem jsou je třeba nohy: pokud komoda stojí na nožičkách, vypadá vzdušněji, ale nemusí být tak stabilní jako model bez nožiček. Pokud chcete prostoru dodat krásnou atmosféru, doplňte komodu vhodným osvětlením, díky kterému vyniknou dekorace a ještě poskytne příjemné světlo.

komoda

Komoda New Hugo v přírodním provedení dekoru dubu sonoma působí velmi decentně a elegantně.

komoda

Komoda Sens v nesmrtelném černobílém provedení skvěle doplní jakýkoliv interiér.

Kompaktní
provedení

  • moderní a praktický vzhled
  • skvělé materiály
  • dlouhá životnost
komoda

Zlatý
střed

  • velký úložný prostor
  • kvalitní LDTD provedení
  • snadno omyvatelný povrch
komoda

Maximální
kapacita

  • obrovský úložný prostor
  • design vhodný do každé místnosti
  • nenáročná na údržbu
komoda

Pohodlný výběr komody v OKAY

Pro největší výběr kvalitních komod navštivte web OKAY nebo jednu ze 140 kamenných prodejen v Česku i na Slovensku. Vyberte si z velkého množství šuplíkových, policových i kombinovaných modelů a díky našim dlouhodobě nejnižším cenám ušetříte!

Pokud se rozhodnete pro nákup nové komody v OKAY, můžeme vám zaručit 100% garanci spokojenosti – jestli s ní nebudete spokojeni, můžete ji vrátit do 30 dnů bez udání důvodu zdarma.

Nabízíme kompletní služby: nábytek vám přivezeme s garancí expedice do 5 dnů, vyneseme do bytu, provedeme odbornou montáž a odvezeme také starý kus.

Prohlédněte si další nabídku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyně

Ložnice

Matrace

Obývací
pokoje

Dřevěný nábytek

Doplňky
do bytu

Koupelny

Kanceláře

Článek pro vás připravil:

Martin Sluka

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.