OKAY rádce: Jak najít ztracený telefon?

Chytré telefony jsou v současné době skutečným okýnkem do soukromí svých uživatelů. Skrývají se v nich často osobní zprávy i fotografie, důležité dokumenty i např. kreditní karty. Ztráta telefonu tak může být velmi stresující komplikací.

Poradíme ti, jak najít telefon a co v případě jeho ztráty dělat.

Vybrat nový mobilní telefon
jak najít ztracený telefon
jak najít ztracený telefon

Jak najít ztracený telefon přes GPS?

Nemůžeš najít svůj telefon? V první řadě se zamysli nad tím, kde jsi ho mohl nechat. Jsi doma a leží někde kolem tebe? Přišel jsi z venku, takže jsi ho nechal někde cestou? Vybavíš si, kde jsi ho naposledy viděl? Prozvoň telefon, máš-li tu možnost. Následuj vyzvánění. Nechal-li jsi ho venku, třeba už telefon někdo našel a hovor přijme.

Další jednoduchou variantou je vyhledávání telefonu pomocí GPS. Nezáleží, jestli jsi majitelem mobilu s operačním systémem Android či iOS, protože každý z nich disponuje svou aplikací na vyhledávání zařízení. Výhodou je, že díky těmto aplikacím můžeš telefon nechat zazvonit, uzamknout jej nebo vymazat jeho data, což ochrání tvé soukromí před cizími osobami. Máš také možnost odeslat na obrazovku telefonu zprávu pro případného nálezce se svými kontaktními informacemi.

Tyto aplikace však fungují pouze v případě, že telefon není vypnutý či vybitý a že máš zapnutá data, nebo je zařízení připojeno k síti. Pokud něco z toho telefon nesplňuje, ukáže se ti alespoň poslední poloha telefonu, a je-li telefon připojen k síti a jen nemá zapnutý GPS signál, můžeš jej i tak vymazat, nechat zazvonit a poslat zprávu nálezci.

OKAY Tip:  Máš telefon Xiaomi a ztratil jsi ho? V našem článku Jak najít ztracený telefon Xiaomi ti detailně poradíme, jak postupovat, abys ho opět našel.

Jak najít telefon přes Google?

Víš, jak najít telefon s Androidem? Použij funkci Najdi moje zařízení!

  • Otevři webovou stránku Google Najdi moje zařízení např. na počítači.
  • Přihlas se pomocí svého Google účtu, který máš propojený se ztraceným telefonem.
  • Uvidíš mapu s přibližnou polohou tvého telefonu.

S Googlem můžeš propojit také svá další zařízení jako notebook nebo tablet, a díky tomu máš možnost zobrazit si jejich polohu.

Vybrat z nabídky Samsung Galaxy
jak najít ztracený telefon
jak najít ztracený telefon

Jak najít iPhone?

Jak zjistit polohu telefonu iPhone? Také pro telefony s operačním systémem iOS existuje příslušná aplikace na zjišťování polohy zařízení pomocí GPS.

  • Na jiném zařízení Apple otevři aplikaci Najít nebo přejdi na webovou stránku iCloud.
  • Přihlas se pomocí svého Apple ID.
  • Uvidíš mapu s přibližnou polohou tvého telefonu.

Jestliže není tvůj iPhone online, pak ti aplikace dokáže ukázat jeho poslední polohu. Navíc ti Najít mimo to umožní najít také tvá další Apple zařízení, např. AirPods či Apple Watch.

Vybrat z nabídky Apple iPhone

Family Locator

Existuje aplikace určená primárně pro rodiny, kde se spolu její členové propojí a mohou tak vzájemně sledovat svou polohu. To se hodí zejména pro rodiče menších dětí, aby viděli, že jejich potomci bezpečně dorazili domů nebo na kroužek. V případě, že nemůžeš najít svůj telefon, ale jsi s někým známým takto propojen, můžeš ho požádat, aby zjistil polohu tvého ztraceného telefonu. Nebudeš však mít možnost telefon prozvonit ani promazat.

Jak zjistit polohu telefonu přes messenger?

Se svými přáteli máš také na Messengeru možnost poslat si vzájemně aktuální polohu.
Postup je:

  • Zvol chat s přítelem.
  • Zvol možnost, která vypadá jako plus nebo čtyři tečky a vyber Poloha.
  • Zvol aktuální polohu, nebo vyber na mapě místo, které chceš příteli odeslat.

Dřív jsi mohl přes sdílenou polohu sledovat, kam tvůj přítel míří, v současnosti se však jedná o připnutou polohu, tedy pod odkazem bude vidět jen odeslaná neměnící se poloha. K nalezení telefonu ti proto tato služba příliš nepomůže.

Jak se pojistit proti krádeži?

Chceš-li variantu, která ti v případě krádeže umožní vidět zloděje přes kameru, můžeš investovat např. do aplikace Cerberus nebo Prey Anti Theft.

Obě aplikace ti umožní pořizovat odcizeným zařízením fotografie, a navíc můžeš telefon na dálku promazat a zamknout.

Jak najít vypnutý telefon?

Vypnutý telefon a telefon bez připojení k síti neodesílá informace o své poloze a najít ho už bude chtít i notnou dávku štěstí. Nicméně obě aplikace pro Android a iOS by ti měly ukázat alespoň poslední známou polohu tvého zařízení.

Vybrat příslušenství pro telefony
jak najít ztracený telefon

Jak najít telefon podle čísla?

Pokud z nějakého důvodu nemůžeš využít aplikace k vyhledání telefonu pomocí GPS, budeš muset vyzkoušet hledání telefonu podle čísla. To může být obtížné, protože to obvykle vyžaduje speciální oprávnění nebo použití služeb, které jsou legální pouze za určitých podmínek. Sledování telefonu bez souhlasu majitele je v ČR vždy nelegální a porušuje právo na soukromí. Zároveň je však těžké dokázat, že ztracené zařízení je opravdu tvoje.

OKAY Tip:  Dej si pozor na aplikace, které tvrdí, že ví, jak najít telefon podle čísla zdarma nebo za poplatek. Vzhledem k tomu, že lokalizovat telefon podle čísla je za hranicemi zákona, může se jednat o podvod.

Jak ideálně postupovat, jestliže je hledaný telefon tvůj?

Kontaktuj svého operátora.

Pokud máš oprávnění (například pokud je číslo ve ztraceném telefonu registrované na tvé jméno), můžeš kontaktovat svého mobilního operátora. V tomto případě je ovšem dobré si s ním předem ujasnit, kolik bude lokalizace telefonu stát.

Kontaktuj policii.

Jestliže tvůj telefon obsahuje citlivé informace, či máš podezření, že byl přímo odcizen, je na místě obrátit se na policii.

OKAY.cz - specialista na velké spotřebiče, televize a sedačky

Vyber si z naší nabídky mobilní telefon oblíbených značek jako iPhone, Samsung Galaxy a Xiaomi.

Náš program Garance 100% spokojenosti ti zajistí, že nevyhovující zboží můžeš do 30 dnů zdarma vrátit. Nakupuj s OKAY bez rizika!

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Kateřina Musilová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.