Taky trávíte horké letní dny nejraději u vody, v chládku, na terase s rodinou či přáteli? Nikdo z nás se nechce vyhřívat v kuchyni při dlouhé přípravě oběda či večeře. OKAY má pro Vás několik tipů, jak ušetřit nejen čas strávený v kuchyni při přípravě jídla. Dobrá organizace práce a šikovní pomocníci Vám při tom pomohou.
1. Promyslete si jídelní lístek na týden dopředu a napište si seznam potravin, které k tomu potřebujete nakoupit. Nenakupujte s prázdným žaludkem – vyhnete se tak nákupu zbytečných potravin, které nezužitkujete a zkažené vyhodíte.
2. Vybírejte si kvalitní a čerstvé potraviny a uskladňujte je tak, aby při přípravě měly stále čerstvý vzhled a chuť. Například chléb a pečivo můžete zmrazit. Po rozmrazení bude opět jako čerstvé. Pokud chléb před zmrazením nakrájíte, rozmrazení bude trvat jen pár minut.
3. V chladničce není teplota všude stejná. Pokud máte kombinovanou chladničku se samostatnou mrazničkou, tak zeleninu uchovávejte v chladničce na nejvyšších poličkách, maso a mléčné produkty na nejnižších. Ideální na uchování čerstvosti je vakuování. Pokud tuto možnost nemáte, vyberte na uskladnění potravin kulaté nádoby, které těsní lépe než hranaté.
4. Využívejte praktických pomocníků v kuchyni, jsou tu proto, aby Vám šetřili čas, který můžete strávit s blízkými. Kuchyňský robot naseká všechno za Vás, ponorný mixér či gril urychlí přípravu jídla a multifunkční trouba s časovačem upeče vaše pochoutky bez neustálého hlídání.
Víte o tom že i lednička může mít 6.smysl?
Tato funkce citlivě zaznamená každou změnu teploty a vyrovná ji 5 x rychleji než chladnička bez ní. Jak to funguje? Senzory, které zaznamenají změnu teploty vyšlou signál do kontrolního centra. To zmobilizuje kompresor, který začne pracovat a teplota se velmi rychle vrátí na původní úroveň. Unikátní inteligentní technologie tak vytváří pro potraviny optimální a hygienicky nezávadné podmínky. Potraviny voní, chutnají a vypadají čerstvě mnohem déle. A o vysoké energetické úspoře tohoto spotřebiče se přesvědčíte na účtu za elektřin