Nově jsme otevřeli první velkoobchodní prodejnu Okay v Brně na letišti! Chci se přijít podívat.

OKAY rádce: Nejlepší aplikace na sledování dětí pro rok 2024

Moderní technologie mohou znamenat nebezpečí pro děti, které ještě dostatečně nerozumí úskalím online života. Naštěstí je v dnešní době nespočet možností, jak udržet naše děti v bezpečí, jako jsou např. aplikace na sledování dětí. Tyto aplikace umožňují rodičům nejen sledovat pohyb svých dětí v reálném čase, ale také monitorovat jejich online aktivity.

Jaké jsou nejlepší aplikace na sledování dětí pro rok 2024?

Vybrat chytrý telefon
Depositphotos_32705811_S.jpg__PID:d2521488-1de7-4697-b0f3-28f3b6b940e3
hp_1600x400_2d39378c-095e-42dd-bab3-eb1caab2debe_1400x.jpg__PID:10d0a329-d30c-43b3-a106-ac229fb548c5

Jak fungují aplikace na sledování dětí?

Internet je obrovský zdroj informací, ale zároveň může být i nebezpečným místem pro děti. Nevhodný obsah, online predátoři, kyberšikana nebo nadměrné používání technologií mohou mít negativní vliv na zdraví a vývoj dětí. Aplikace na sledování dětí poskytují rodičům nástroj, jak mít přehled o pohybu svých dětí, aniž by jim příliš zasahovali do soukromí.

dávky s mobilem.jpg__PID:5f6d8a1b-a1bf-4ad0-a9cf-b840b2df1fc5

Hlavní funkce sledovacích aplikací jsou:

  • Sledování polohy dítěte v reálném čase

    Nejdůležitější funkcí většiny těchto aplikací je možnost v reálném čase sledovat, kde se dítě nachází.
  • Upozornění, pokud dítě vykročí z tzv. bezpečné zóny

    Funkce geofencing umožňuje rodičům definovat konkrétní oblasti, které jsou považovány za bezpečné, jako je například škola nebo domov. Jakmile dítě tuto oblast opustí nebo do ní vstoupí, aplikace pošle rodičům upozornění.
  • Historie pohybu dítěte

    Některé aplikace nabízejí možnost sledovat historii pohybu dítěte. To znamená, že rodiče mohou zpětně zjistit, kde se jejich dítě nacházelo během určitého časového období.
  • Sledování aktivity na internetu

    Kromě sledování polohy nabízejí některé aplikace i možnost monitorovat online aktivity dítěte. To zahrnuje například sledování navštívených webových stránek nebo sledování času stráveného používáním konkrétních aplikacích.

Je správné sledovat děti bez jejich vědomí?

užitečných funkcí, vyvolávají i otázky ohledně bezpečnosti a soukromí. Je důležité, aby rodiče používali tyto aplikace zodpovědně a respektovali soukromí svých dětí. Mnoho odborníků dále doporučuje, aby rodiče byli se svými dětmi transparentní a vysvětlili jim důvody, proč aplikaci používají a jak jim mohou pomoci zůstat v bezpečí. Otevřená komunikace s dětmi je klíčem k úspěšnému používání sledovacích aplikací.

Cílem rodiče by však nemělo být stát se ochráncem dítěte, ale spíše jeho pomocníkem na cestě za seberozvojem a pochopení důsledků svého vystupování v online světě. Jediný způsob, jak nemít o dítě a jeho působení na internetu obavu, je naučit ho se o sebe postarat.

OKAY Tip: Vybíráš mobilní telefon pro dítě? Poradíme ti, na co se zaměřit!

bezpečnost mobilu.jpg__PID:be5f6d8a-1ba1-4f0a-9069-cfb840b2df1f

Rodičovská kontrola Google

Rodičovská kontrola Google je zajišťována prostřednictvím aplikace Google Family Link, což je rodičovská kontrola Android, která umožňuje rodičům spravovat zařízení svých dětí. Tento rodičovský zámek na telefon navíc funguje také pro iOS, takže může mít Family Link Iphone každého uživatele s Google účtem.

Google Family Link ti umožňuje:

  • Omezit dítěti čas strávený na zařízení.

    Rodiče mohou nastavit denní limity používání nebo konkrétní časy, kdy je možné zařízení používat, například jen během školních dnů nebo o víkendech.
  • Sledovat aktivity na internetu.

    Rodič vidí, jaké webové stránky děti navštěvují, a zároveň jim může omezit přístup k určitým stránkám, které nejsou vhodné pro jejich věk.
  • Schvalovat aplikace a nákupy.

    Před instalací nové aplikace nebo nákupem v aplikaci musí dítě získat schválení od rodičů. Tímto způsobem mohou rodiče zajistit, že děti nebudou stahovat nevhodné aplikace nebo utrácet peníze bez jejich vědomí.
  • Nastavit filtrování obsahu

    Rodiče mohou nastavit filtry pro vyhledávání v Google nebo YouTube, aby se děti nedostaly k nevhodnému obsahu. Filtry lze upravit podle věku dítěte a podle preferencí rodičů.
Depositphotos_126282784_S.jpg__PID:eb1414c8-42a9-4f80-98ac-aefee220f40f

Family Link nastavení:

  • Stáhni si aplikaci Google Family Link z Google Play nebo App Store.
  • Přihlas se jako rodič svým Google účtem.
  • Následuj jednoduché pokyny k vytvoření účtu pro dítě.
  • Po vytvoření účtu dítěte jej přidej do rodinné skupiny.
  • Začni spravovat, co děti mohou a nemohou dělat online.

Rodičovská kontrola iPhone

Apple integroval do svých zařízení komplexní systém rodičovské kontroly prostřednictvím funkce Čas před obrazovkou (Screen Time). Tato funkce umožňuje rodičům sledovat, jak dlouho dítě používá svůj iPhone nebo iPad, a poskytuje možnost nastavit limity pro aplikace, webové stránky a další online aktivity. Kromě toho rodičovská kontrola umožňuje omezit přístup k obsahu, který není vhodný pro děti, a spravovat nákupy v App Store.

Pro děti do 15 let je podmínkou, že jim jejich uživatelský účet musí založit rodič. V nastavení Rodina pak účet propojí se svým. Možnost úpravy rodičovské kontroly se nachází pod volbou Omezení obsahu a soukromí.

OKAY Tip: Zajímáš se o své zdraví a chceš začít něco dělat pro své tělo? Pak si přečti náš článek o top aplikacích na hubnutí!

Rodičovská kontrola zdarma: Top 3 aplikace!

Nerezová ocel je velmi odolná, ale neznamená to, že je nepropustná pro škrábance, otisky prstů a nečistoty. Nečistoty, mastnota nebo voda mohou způsobit, že povrch nerezu vypadá matně. Otisky prstů a mastné stopy jsou obzvláště viditelné na leštěném povrchu, který často vyžaduje speciální péči, aby se obnovil jeho původní lesk.

Top 3 aplikace:

  • Qustodio

    Qustodio je kompatibilní s různými zařízeními včetně Android, iOS, Windows a Mac. Je to skvělý nástroj pro rodiče, kteří chtějí mít přehled a kontrolu nad online aktivitami svých dětí.

    Hlavními funkcemi jsou:

    - monitoring aktivity,
    - blokování nevhodného obsahu,
    - časové limity,
    - sledování polohy,
    - upozornění, které rodiče dostávají v případě, že dítě navštíví blokované stránky nebo překročí časové limity.
  • Norton Family

    Hlavními funkcemi této aplikace jsou:

    - filtr obsahu,
    - časové limity pro používání zařízení,
    - monitoring vyhledávání,
    - sledování aktivity na YouTube
    - upozornění na chování online, kdy rodiče mohou dostávat upozornění, když dítě poruší nastavená pravidla, například při pokusu o přístup k blokovaným stránkám,
    - školní režim, který je ideální pro distanční vzdělávání, protože umožňuje rodičům blokovat rozptylující weby a aplikace během školních hodin.
  • Find My Kids

    Aplikace je kompatibilní s chytrými telefony a také s dětskými chytrými hodinkami, což je velká výhoda pro rodiče, kteří chtějí mít kontrolu i nad mladšími dětmi, které třeba nemají vlastní telefon.

    Hlavními funkcemi jsou:

    - sledování polohy,
    upozornění na polohu, tedy na opuštění zvolené bezpečné oblasti,
    - zvukové upozornění na telefonu dítěte, což je užitečné, když dítě neodpovídá na volání nebo pokud je telefon v tichém režimu,
    sledování používání aplikací,
    poslech okolí, který umožňuje rodičům slyšet, co se děje v okolí dítěte prostřednictvím mikrofonu telefonu.

Prohlédni si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Kateřina Musilová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.