OKAY inspirace: Jak udělat vlnité vlasy

Vlnité vlasy dodávají účesu objem a neotřelý vzhled. Co dělat, pokud ses s vlnitými vlasy nenarodil? Ať už preferuješ jemné vlnky, romantické kudrliny nebo výrazné vlny, poradíme ti, jak udělat vlnité vlasy snadno a rychle. Dozvíš se, jak vlasy připravit a jak zajistit, aby vlny vydržely co nejdéle.

Vybrat kulmu na vlasy
jak udělat vlnité vlasy

Jak si navlnit vlasy

Vlnité vlasy mohou výrazně ovlivnit tvůj vzhled i celkový styl. Pokud ti od přírody byly naděleny rovné vlasy, budeš si muset s vytvořením kudrnatého účesu pomoci sama. Vlnění vlasů může být snadné a zábavné, zvláště pokud znáš správnou techniku a máš k dispozici vhodné nástroje. Každé vlasy jsou jiné, proto nejlépe sama vyzkoušej, co vykouzlí ten nejlepší výsledek právě u tebe. Podívej se s námi na možnosti:

jak udělat vlnité vlasy

Kulmování vlasů

Kulma je vhodná pro různé typy vlasů a délky, dokáže rychle vytvořit krásné vlny nebo kudrliny během několika minut. Dává ti možnost kontroly nad velikostí vln, takže vytvoříš účes podle svých představ.

Kulmy jsou obvykle kompaktní a snadno přenosné, což je ideální také pro cestování. Čím širší průměr kulmy zvolíš, tím volnějších vln dosáhneš, naopak tenčí průměr ti zajistí drobnější vlnky.

Postup kulmování

  • Menší pramen vlasů omotej kolem kulmy. Vhodné je natočit jej od konečku k hlavě.
  • Podrž pramen několik sekund natočený.
  • Sundej hotovou vlnu a pokračuj na zbytku hlavy.

Chceš-li si celý proces usnadnit, rozděl si vlasy na prameny, připni je ve skřipci a nechej vždy volný jen jeden pramen, který zrovna natáčíš. Je vhodné pokračovat od spodních pramenů směrem k těm vrchním, aby byly vlny rozprostřeny rovnoměrně.

Kulmu můžeš vybrat podle různých parametrů a jedním z nich je i její provedení:

Kónická kulma
se zužuje směrem ke špičce, vlasy se natáčejí kolem dokola a hotové vlny vypadají naprosto přirozeně, kdy jsou větší u kořínků a menší na konci.

Klešťová kulma  není vhodná pro každodenní použití, ale spíše pro významné události. Vlasy se do ní uchytávají pomocí kleští, což umožňuje snadnější manipulaci, nicméně současně může být v některých případech vidět místo, kde kleště pramen svíraly.

Loknovací kulmy ti práci ještě více usnadní. Bývají opatřeny samonavíjecím mechanismem, takže pramen jen přiložíš ke kulmě a dál se o proces nemusíš starat.

Žehlička na vlasy

Přestože žehlička na vlasy bývá častěji spojována s narovnáním vlasů do perfektního uhlazeného účesu, je možné využít ji také v případě, kdy přemýšlíš, jak mít kudrnaté vlasy.

Důležité je v tomto případě vybrat si žehličku, která bude mít zaoblené hrany. Díky nim budou vlasy při dělání vln snadněji klouzat.

Postup na vlny žehličkou

  • Stiskni žehličkou tenký pramínek vlasů až u hlavy.
  • Žehličku otoč o 180 °, čímž pramen v místě, kde jej drží plotničky žehličky, zakroutíš.
  • Táhni takto otočenou žehličku po pramenu až na konec. Důležitá je plynulost pohybu, aby vlna byla v celé délce stejná.
  • Pokračuj stejně po celé hlavě.
Vybrat žehličku na vlasy
jak udělat vlnité vlasy

OKAY Tip:  Sháníš fén na vlasy? Poradíme ti, jak vybrat ten nejlepší!

Účesy pro vlnité vlasy

Můžeš také použít pro vlnité vlasy účesy, které podpoří vznik větších i menších vln. Tyto účesy je vhodné vytvářet nejlépe na noc, aby byly vlasy zafixovány ve vhodné poloze několik hodin.

Základem je vytvářet takovýto účes na vlhkých vlasech. Vlasy v účesu postupně uschnou a tím se vytvoří požadované kudrny.Je několik způsobů, které můžeš vyzkoušet:

Vlnité vlasy z copánků.
Z vlhkých vlasů upleť copánky. Čím více copánků vytvoříš, tím drobnějších vlnek dosáhneš. Vlasy tak nechej nejlépe přes noc. Ráno je rozpleť, rozčeš a zafixuj lakem.

Donutem k vlnám.
Donut se prodává v drogeriích. Je to vlasová vložka, skrz kterou protáhneš vlasy, ty rozdělíš na prameny a každý pramen obtočíš okolo donutu. Sponkami jejich konce vždy uchyť k hlavě.

Natáčkami ke kudrnám.
Na vlhké vlasy natoč natáčky. Velikost natáček ti určí výslednou velikost vln. Tento proces můžeš i snadno urychlit. Až budeš mít všechny natáčky na požadovaném místě, vyfoukej vlasy fénem a následně natáčky sundej, vlasy pročeš a případně zafixuj.

OKAY Tip:  Vedle vlasů je častým řešením krásy také odstraňování chloupků z různých částí těla. Chceš si přečíst, jestli je lepší chloupky odstraňovat jen z povrchu těla, nebo je rovnou vytrhávat? Přečti si náš článek o rozdílu mezi depilací a epilací.

Jak se starat o vlnité vlasy

Metod, jak mít vlnité vlasy, je hned několik. U všech je dobré dodržovat obecné zásady, které poslouží jako prevence před poničením vlasů, jelikož obzvláště tepelná úprava účesu je pro vlasy zatěžující.

Na co si dát pozor?

jak udělat vlnité vlasy
  • Nepoužívej na vlasy příliš vysoké teploty. Husté vlasy snesou vyšší teploty (až 190 °C) než vlasy jemné (maximálně 160 °C).
  • Při používání kulem a žehliček by vlasy měly být suché. Použití tepelného nástroje na mokré nebo vlhké vlasy může způsobit vážné poškození.
  • Nemanipuluj s horkými vlasy, jsou náchylné k lámání. Hřeben je vhodné používat až po vychladnutí, stejně tak pročesávání prsty může chvíli počkat.
  • Používej přípravky na ochranu vlasů před teplem. Vyber si podle svých potřeb takový sprej či olejíček, který bude svými speciálními složkami vlasy chránit.
  • Tepelné natáčení vlasů by nemělo být součástí každého tvého dne. Vlasy si zaslouží odpočinek.
  • Pokud chceš, aby ti účes na hlavě co nejdéle vydržel, budeš ho muset zafixovat vhodným lakem na vlasy. Lak navíc můžeš zakoupit vyživující, který kromě podpory vzhledu dodá vlasům ochranu. Vhodné je také na vlasy během dne co nejméně sahat, aby vlny vydržely déle.

OKAY.cz - specialista na velké spotřebiče, televize a sedačky

Jak na vlnité vlasy? Vyber si v naší nabídce kulmu na vlasy, nech si ji poslat a vyzkoušej si zboží v pohodlí domova. Díky našemu programu Garance 100% spokojenosti můžeš zboží do 30 dnů zdarma vrátit.

Prohlédněte si další nabídku elektra

Lednice

Pračky

Televizory

Sušičky

Mobilní
telefony

Notebooky

Kávovary

Myčky
nádobí

Vestavné
spotřebiče

Smart
elektro

Vysavače

Péče
o tělo

Do kuchyně

Mikrovlnné
trouby

Audio

Sporáky

Sluchátka

Přislušenství

Článek pro vás připravil:

Kateřina Musilová

Moje prodejna

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefon: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

oblíbená prodejna (změnit)

zboží na prodejně zobrazit na mapě

Nepodporovaný prohlížeč

Litujeme, používáte internetový prohlížeč, ve kterém vám Okay nebude fungovat.

Zkontrolujte prosím, zda používáte aktuální verzi některého z podporovaných prohlížečů níže, nebo zda máte v prohlížeči povolenou podporu JavaScriptu.

Podporované prohlížeče jsou:

Omlouváme se, že naše aplikace nefunguje na starších prohlížečích.